Kamerakopterien 2018 lista

Kamerakopterien 2018 lista

Nyt monille kuluttajille ilmestyy mahdollisuus ostaa sekä yksinkertaisia kauko-ohjattavia mikromultikoptereja, että ammattimalleja, jotka maksavat muutamaa tuhatta euroa. Vähän aikaa sitten ammattinelikopterit ovat olleet valtiollisen salaisen palvelun käytettävissä. Nykyaikana jokainen ihminen, jolla on tarpeeksi rahaa, voi ostaa laitteen, joka pystyy kuljettamaan muutaman kilon 3-4 km etäisyyteen.

Kun ymmärrät, mitä varten aiot ostaa nelikopterin, kannattaa laskea budjetin rajat. Halvimmat mallit maksavat noin 15 euroa. Mutta ne eivät pääse parhaiden kuvauskopterien listaan. Listassamme kaikki mallit jaetaan kolmeen ryhmään. Ensimmäiseen joukkoon kuuluu halvat kopterit, joiden hinta ei ole enempää kuin 150 euroa. Toisessa ryhmässä on malleja, joiden hinta ei ylitä 500 euroa. Kolmanteen joukkoon liitetään ammattilaiteet, niiden hinta vaihtelee 500 – 1500 euroon. Mielestämme ei ole mitään järkeä ostaa kuvauskoptereja, jotka maksavat vähemmän kuin 50 euroa. Sellaisten laitteiden tehtävät ovat oikein rajoitettuja, tästä syystä kiinnostus häviää nopeasti, eivätkä ne ehdi maksaa itsensä.

On tärkeätä tietää, että markkinoilla löydät helposti nelikopterin, joka maksaa noin 13 miljoonia euroa. Tässä artikkelissa ei kerrota sellaisista malleista tunnetuista syistä. Listamme kallein malli maksaa 1000 euroa, omistaa ihanan kameran ja lentää 30 minuutin kuluessa. 500 euroa riittää ostamiseen ammattinelikopterin, joka esittää kaikki perustehtäviä. Jotta ymmärtää, minkä kamerakopterin on parempi valita, mitä eroja erilaisten mallien välillä on, lue artikkelimme.

1.  Syma X8HG

Ensimmäiselle sijalle on päässyt Syma -yhtiön nelikopteri. Tämä malli saa pääpalkinnon laadun ja hinnan parhaasta vastineesta. X8HG maksaa vain 120 euroa. Listassamme tämä malli ei ole halvin, mutta kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mitä laatua tuottaja tarjoaa tästä rahasta. Kopterin mitat ovat 500 x 500 x 190 mm, ja paino on 1,6 kiloa. Pakkaukseen kuuluu kauko-ohjain, joka antaa ohjausta nelikopteria 70 m etäisyydessä.

Pääetusija koskee kameraansa. Nelikopterin kamera on 8 MP (GoPro). Tämä malli on paras variantti, jonka voi ostaa sellaisesta summasta. Tehtyjen videoiden laatu ei tuota pettymystä ostajalle. Jos haluat täsmällisemmän kuvan tulevaisuudessa, korvaa kamera. Ainoa sisäänrakennetun kameran miinus on se, että se ei pysty näyttämään kuvaф lentäessään. Jotta nähdä tallennettuja kuvia ja videoita, pitää ensin kytkeä laite tietokoneeseen.

Vielä yksi Syma X8HG -laitteen puute koskee sen lyhyttä lentoaikaa. Laite lentää vain 7 minuuttia sisäänrakennetun akun ansiosta (2000 mAh). Akun lataus vaatii noin tuntia. On parempi ostaa vielä kaksi paristoa, joiden jännitys on 7,4 W, ja tilavuus on enemmän kuin 2000 mAh.

Plussit:
 • Hinnan ja laadun väline
 • Ihana kamera
 • Ohjaimen olemassaolo
 • Voit asentaa oman kameran
Miinukset:
 • Laite lentää vähän aikaa
 • Puuttuu FPV (First Person View)

Hinta: 119,95 euroa

2. Xiaomi Mi Drone 4К

Toiselle sijalle on päässyt ammattinelikopteri. 400 eurosta Xiaomi -yhtiö on tuottanut markkinoille laitteen, jonkun ominaisuudet sallivat sen kilpailla kalliimpien mallien kanssa. Ensimmäisten ohjelmiston versioiden vuoksi ilmestyi paljon kielteisiä arvosteluja. Nyt tämän mallin ohjelmisto on uudistettu pari kertaa, ja kamerakopteri toimii melkein ihanteellisesti.

Laitteeseen sisäänrakennettu 12 MP -kamera kuvaa todellisesti vaikuttavia videoita. Objektiivin aukko on F2.8, polttoväli on 3,7 mm, katselukulma on 94°. Kuvan maksimi resoluutio on 3000х4000 pikseliä, Full HD videon kuvaamiseen sopii 60 fps. On saatavilla 4K -videot, joiden kuvataajuus on 30 kuvaa sekunnissa. Optimikuvauksen valintaan kopteri pystyy lentämään 500 m korkeuteen saakka. Yhteys kopteriin toimii jopa 2 km etäisyyteen saakka.

Laitteen ohjaus on kätevä. Ohjelmistoon on asennettu ohjelma, jonkun avulla kopteri estää tuulen pyörimisliikkeen. Jos tuuli on puuskittaista, laite pystyy yhdessä paikassa valitaessaan sopivaa asemaa tuulen voimakkuuden riippuen. Vaakasuunnassa laitteen nopeus on 18 m/s, nostonopeus on 6 m/s. Kopterin paino on 1390 g, mitat ovat 310 x 380 x 53 mm.

Plussit:
 • Kuvan ja videon kuvaamisen laatu
 • Hyvä ohjaus
 • Lentoaika on mahdollista, jopa jos akku on melkein lopussa
 • Yhteyden etäisyys
Miinukset:
 • Ohjelmiston pari puutetta

Hinta: 400,68 – 429,55 euroa

3. DJI Phantom 4 Advanced

DJI -tuottajan Phantom -mallit kuuluvat populaarien ammattikamerakopterien joukkoon. Nyt Phantom 4 Advances on uusin ja käytettävissä oleva laite. Se maksaa noin 1000 euroa, ja hinta on ainoa syy, josta tämä kopteri ei ole päässyt listamme ensimmäiselle sijalle. Nämä mallit ovat suosittuja hyvin tehdyn ohjausjärjestelmän ja mukavan ohjelmiston ansiosta.

DJI -yhtiön suunnittelijat kiinnittivät paljon huomiota ohjelmistoon. Se sallii monille aloittelijoille tutustua kopterin käyttöön suoraan kun he ovat ottaneet niitä käteen. DJI Phantom on asennettu tehokas järjestelmä, jonkun avulla laite voittaa esteitä ilman vaikeuksia. Nelikopteri omistaa korkeaa nopeutta, 20 MP -kameran, joka kuvaa 4K videoita 60 kuvaa sekunnissa kuvataajuutta.

Phantom 4 Advanced eroaa edellisestä Phantom 4 Pro+ -laitteesta taka- ja sivuanturien poissaololla. Advanced on varustettu vain ylös ja alas suunnatuilla antureilla. Tällä tavoin tälle kopterille on vaikeampi voittaa esteitä. Laite toimii 2.4 GHz taajuutta. Muiden kriteerien mukaan Phantom 4 Advanced ei ole huonompi edeltäjäänsä. Kopterien kanssa pakkaukseen kuuluu kätevä kauko-ohjain 5.5 tuuman näyttöine.

Plussit:
 • Korkealaatuinen kamera
 • Kauko-ohjaimen olemassaolo LCD -näyttöine
 • Kätevä ohjaus
 • Lentoetäisyys
 • Kauan toimiva akku
Miinukset:
 • Hinta
 • Taka- ja sivuanturien poissaolo

Hinta: 948,90 euroa 

4. DJI Spark

Neljännellä sijalla on vielä yksi DJI -yhtiön pieni Spark -nelikopteri. Se painaa vain 300 g, ja laitetaan helposti pieneen laukkuun mittojensa ansiosta. Laitteen mitat ovat 143 x 143 x 55 mm, ja sellainen koko määrää muutaman rajan lentoaikaan. Maksimi lentoaika on 16 minuuttia, ja se on melko hyvä tekijä sellaista pientä laitetta varten.

Ensiksi DJI Spark tunnetaan maksimaalisesti kätevä selfie-videoihin sopivana nelikopterina. Ohjelmisto sallii ohjata laitetta eleillä. On olemassa mahdollisuus näyttää erikoismerkkejä, jotta se ottaa valokuvia. Ohjaus toteutetaan kauko-ohjaimen, älypuhelimen tai tabletin avulla. Kauko-ohjaimella kopteri pystyy lentää 1500 m etäisyyteen saakka. Jos ohjaat kopteria Android-laitteella, WiFi -yhteys toteutaan 100 m rajoissa.

Laitteen vartaloon on lisätty hyvä 12 MP -kamera, jonka CMOS paneeli on ½.3 tuumaa. Jos etsit hyvänlaatuisen ja kätevän kopterin matkailun ja tapaamisen ystäviensä ja sukulaistensa kanssa kuvaamista varten, tämä malli sopii ihanteellisesti. Ainoa este, joka voi nolostuttaa, on laitteen hinta eli 417 euroa. Mutta tuskin löydät parempaa varianttia, joka sisältyy hinnan ja laadun noudattamista.

Plussit:
 • Pieni koko ja kevyt paino
 • Selfie-videon kuvaamisen kätevyys
 • Korkealaatuinen kamera
 • Ohjaus eleillä
Miinukset:
 • Korkea hinta
 • Lyhyt lentoaika

Hinta: 416,56 euroa

5. CXHOBBY CX-10W

Mikrokopteri, jonka mitat ovat 62 x 62 x 20, on päässyt listamme viidennelle sijalle, ja siihen viittaavat vakavat syyt. Vain 28 eurosta saat mahdollisuuden tarkkailla kaukana sijaitsevia esineitä älypuhelimella tai tabletilla suorassa lähetyksessä. Lentoetäisyys saavuttaa 30 metriin. Valitettavasti videon laatu ei ole korkeata, koska sisäänrakennettu kamera omistaa vain 0,3 MP. Ohjaus toteutaan WiFi:lla tai Bluetoothilla.

Laitteen paino on 15 g, tästä syystä ei kannata luottaa pitkään lentoaikaan. 150 mAh -akku ei salli kopterille lentää kauemmin kuin 4 minuuttia. Tämä laite tulee ihanaksi lahjaksi lapselle tai aikuiselle. Hän voi tutustua ensimmäisen kerran lentävään koneeseen, joka pystyy kuvaamaan videoita. Kopterin vartalo on tehty hyvänlaatuisella tasolla, sen vuoksi jos se putoaa matalalta korkeudelta, vain laitteen lavat kärsivät. Onneksi lavat myydään, ja korvataan helposti.

Plussit:
 • FPV
 • Minimaaliset mitat ja paino
 • Matala hinta
Miinukset:
 • Kuvan ja videon huono laatu
 • Lyhyt lentoaika

Hinta: 27,75 euroa

6. DJI Mavic Air

Palataan ammattimalleihin ja kerrotaan vielä yhdestä kivasta DJI -nelikopterista. Mavic Air maksaa paljon eli 670 euroa. Toiseltaan tätä hintaa maksat koosta ja ihanasta kuvaamisen laadusta. Tämä kopteri on varustettu 12 MP (CMOS -sensori) kameralla ½.3 tuuman näyttöine. Kameralla kuvataan 4K videot 30 kuvaa sekunnissa kuvataajuutta.

Tämän mallin pääetu koskee sen mittoja. Saat siirrettävän kopterin, joka kiinni laitettuna ei ole isompi kuin IPhone 7 Plus. Ero koskee vain paksuutta, joka on 168 x 83 x 49 mm. Sen lisäksi sisäänrakennetun akun tilavuus on 2375 mAh, ja sallii kopterin lentää 21 minuutin kuluessa. Pystysuunnassa yhteyden etäisyys on 500 m, vaakasuunnassa – 2 km.

Mallin ainutlaatuinen ominaisuus on niiden 7 sisäänrakennettujen anturien olemassaolo, jotka suunnataan ylös, alas ja eteenpäin. Sellainen tarkkailujärjestelmä tekee Mavic Air -laitteen oikein liikuteltavaksi, ja laskee riskin mahdollisuus, että laite törmää esteisiin. Jos olet valmis maksamaan mukavasta koosta ja maksimaalisesta ohjauden kätevyydestä, tämä nelikopteri ottaa paljon hyviä kuvia ja videoita sinua varten.

Plussit:
 • Kopteri voidaan laittaa kiinni
 • Korkealaatuinen videon taso
 • Pieni koko ja paino
 • Pitkä lentoaika
 • Liikuntakyky ja helppo ohjaus
Miinukset:
 • Korkea hinta

Hinta: 668,90 euroa

7. Hubsan X4 H501S

Jos omistat 200 euroa ja mietit, minkä kameralla varastetun nelikopterin valita, neuvomme kiinnittää huomiota tähän malliin. X4 H501S on suosittu kovasti sekä Suomessa, että koko maailmassa. Netissä on olemassa paljon täta laitetta koskevia video-arvosteluja erilaisilla kielillä. Englantia puhuvat ihmiset aktiivisesti käsittelevät erilaisia kysymyksiä, jotka koskevat tätä kopteria. Puhuessasi englantia sujuvasti saat pääsyä moniin kysymyksiin, jotka ilmestyvät X4 H501S -mallin omistajalle.

Nekikopteri painaa 410 g, vartalon mitat ovat 220 x 220 x 70 mm. Laite on varustettu paljon energiaa käyttävällä akulla (2700 mAh), ja se sallii lentää 20 minuutin kuluessa hyvässä säässä. Jos tuuli on voimakasta, laitteen lentoaika lyhenee. Tämän mallin hyväksi valinnaksi tekevät pääominaisuudet ovat suora videolähetys, joka toteuttaa laitteen kamerasta kauko-ohjaimen näyttöön, hyvä GPS -ohjelma ja helppokäyttöinen ohjaus. Lisäksi sisäänrakennettu kamera kuvaa hyvänlaatuisia kuvia ja HD -videoita.

Plussit:
 • Pitkä lentoaika
 • GPS:n olemassaolo
 • Pienet mitat ja paino
 • Videon suora lähetys
 • Sisäänrakennettu näyttö kauko-ohjaimeen
Miinukset:
 • Kamera ei ole kovin voimakas

Hinta: 359,95 euroa 

8. Xiaomi MiTu Minidrone 720P

60 euroa maksava Xiaomin minikopteri tulee ihanaksi ostokseksi aloittelijoille, jotka etsivät halvemman kopterin hyvine kamerine. Hinnastaan huolimatta laite kuvaa hyvänlaaituisia videoita (resoluutio on 720 p) ja kuvia (1600 x 1200 p). Kopteri ohjataan älypuhelimen tai tabletin avulla (iOs tai Android). Yhteys toteutetaan WiFi:lla, ja sen vuoksi lentoetäisyys on rajoitettu 50 metriin.

MiTu Minidrone on ansaissut nimeään, sen mitat ovat 91 x 91 x 38 mm, paino on 88 g. On vaikeata nimittää sisäänrakennettua akkua paljon energiaa käytettäväksi, koska sen tilavuus on 920 mAh. Tämä ominaisuus rajoittaa kovin lentoaikaa, koska laite ei pysty lentämään kauempaa kuin 10 minuuttia. Toiseltaan akku toimii vain tunnin. Jos ostat muutaman lisäparistoa, Minikopteri sopii ihanteellisesti ensimmäiseksi nelikopteriksi.

Plussit:
 • Hyvänlaatuinen kamera
 • Pienet mitat
 • Nopea akkulataus
Miinukset:
 • Lyhyt lentoaika

Hinta: 53,47 – 60,34 euroa 

9. Hubsan X4 Desire FPV H502S

319 euroa maksavan Hunsanin pienen dronen mitat ovat 165 x 165 x 80 mm, ja paino on 150 g. Pakkaukseen kuuluu myös kauko-ohjain, ja sen vuoksi kopteri lentää 200 m etäisyyteen saakka. Akku ei toimi kauan (610 mAh). Lentoaika on rajoitettu, kun akku on melkein lopussa, laite lentää vain 12 minuuttia.

Mallin nimi eli X4 Desire FPV H502S näyttää, että laite omistaa videon suoran lähetyksen, joka toteuttaa kamerasta kauko-ohjaimen näyttöön. Valitettavasti videoiden laatu ei ole korkeata. Kameran paneelin resoluutio on 2 Mp, ja video kuvaataan 720 p resoluutiossa. Tämä malli on päässyt kameralla varastettujen nelikopterien listamme 9. sijalle hyvänlaatuisen ohjelmiston, GPS:n ja kätevän kauko-ohjaimen näyttöine ansiosta.

Halutessasi voit asentaa droneen hyvänlaatuisemman action-kameran ja saada kivan kuvan. Jos et haluat kärsiä tulevaisuudessa siitä, että lentoaika on rajoitettu 12 minuuttiin, kannattaa ostaa 2-3 vaihtoparistoa.

Plussit:
 • Mitat ja paino
 • Videoiden suora lähetys (FPV)
 • Kauko-ohjain näytön kanssa
 • Action-kamera
Miinukset:
 • Sisäänrakennetun kameran laatu ei ole korkeata
 • Akku ei toimi kauan

Hinta: 319,00 euroa

10. Syma X8C

Tuottaja, jonkun malli on päässyt ensimmäiselle sijalle, on maininnut listaamme vielä kerran. 10. sija ei tarkoita, että tämä malli ei ansaitse huomiota. Näiden 10 parhaiden kopterien hinnat ja laadut vastaavat toisiin. Vaikka markkinoilla on paljon erilaisia dronejen malleja. X8C maksaa noin 110 euroa, ja eroaa X8HG -mallista kameralla. X8HG:n paneelin resoluutio on 8 Mp, ja tämän mallin on paneelin resoluutio on 2 Mp.

Muut ominaisuudet ovat samoja. Dronen mitat ovat 500 x 500 x 190 mm, paino on 600 g. Kopterin lentoetäisyys on 100 m, se ohjataan radio-ohjaimella, joka kuuluu pakkaukseen. X8C:n vartalo on vahva, vaihtosuojelu suojelee dronen vaurioittamisesta törmäessään esteitä. Kopteri pystyy nostaa ilmaan GoPro -kameran.

Plussit:
 • Sopiva hinta
 • Kauko-ohjaimen olemassaolo
Miinukset:
 • Kamera ei ole kovin hyvä
 • Lyhyt lentoaika

Hinta: 97,31 – 107,12 euroa

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *