10 edullista puhelinta

Nykyisessä älypuhelimien maailmassa, jossa teknologia kehittyy vaikuttavalla nopeudella, sopivan laitteen valinta voi olla haastava tehtävä. Edulliset mallit, jotka tarjoavat optimaalisen hinta-laatusuhteen, houkuttelevat aina laajaa yleisöä. Tässä artikkelissa tarkastelemme muutamia ainutlaatuisia tulkintoja vuoden 2023 mielenkiintoisimmista budjettipuhelimista, joilla jokaisella on omat ominaisuutensa ja edut.

Realme C21

Älypuhelin, jossa on tehokas akku ja nopea lataus, ilahduttaa omistajaansa tarjoamalla aktiivisen käytön jopa kokonaisen vuorokauden ajan. Valmistajan mukaan WhatsAppin käyttö on mahdollista jopa 85 minuutin ajan, kun akun varaus on enää 5 prosenttia. 13 megapikselin kamera tekoälyalgoritmeineen luo kirkkaita ja teräviä valokuvia. On huomattava myös peliprosessori, jonka maksimitaajuus on 2,3 GHz ja joka mahdollistaa sujuvan toiminnan pelatessa.

Tämän älypuhelimen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat 6,5 tuuman näyttö, jonka resoluutio on 1600×720 ja pikselitiheys 270 PPI. Se toimii Android 10 -käyttöjärjestelmällä ja on varustettu 8-ytimisellä MediaTek Helio G35 -prosessorilla, jonka taajuus on 2000 MHz. RAM-muisti on 4 Gt ja sisäinen tallennustila on 64 Gt (laajennettavissa muistikortilla). Kameran resoluutio on 13 MP ja siinä on myös 2 MP:n makrokamera sekä 2 MP:n lisäkamera. Akun kapasiteetti on 5000 mAh. Laitteen mitat ovat 76,4×165,2×8,9 mm ja paino on 190 g.

Tämän laitteen etuja on sen hyvä integraatio Apple-ekosysteemiin, mikä mahdollistaa sen käytön yhdessä MacBookin, kuulokkeiden ja Apple-älykellojen kanssa. Face ID ja Touch ID toimivat myös erinomaisesti, ja siinä on myös NFC-moduuli. Se on kevyt ja käyttäjäystävällinen.

Tällä älypuhelimella on kuitenkin joitain haittoja. Äänentoisto voi olla heikkoa, ja näyttöasetusten vuoksi silmät voivat väsyä lukiessa (tämän ongelman voi kuitenkin ratkaista yötila-asetuksella, vaikka se ei aina olekaan kätevää).

Oukitel WP5 Pro

Tämä puhelin on potentiaalinen säilyttämään ajankohtaisuutensa useiden vuosien ajan. Se tarjoaa korkeaa suorituskykyä, päivitettävän käyttöjärjestelmän ja erinomaisen suojan mekaanisia ja lämpövaurioita vastaan. Kuitenkin ennen ostamista kannattaa kiinnittää huomiota laitteen kokoon, koska suojaava kotelo ja tehokas akku lisäävät merkittävästi sen kokoa ja painoa.

Tämän puhelimen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat 5,5 tuuman IPS-näyttö, jonka resoluutio on 1440×720 ja pikselitiheys 293 PPI. Se toimii Android 10 -käyttöjärjestelmällä ja siinä on 8-ytiminen MediaTek Helio A25 -prosessori, jonka maksimitaajuus on 2 GHz. RAM-muisti on 4 Gt ja sisäinen tallennustila on 64 Gt (laajennettavissa jopa 256 Gt muistikortilla). Kameran resoluutio on 13 MP, ja siinä on myös 2 MP syvyystunnistin, 2 MP lisäkamera ja 5 MP etukamera. Akun kapasiteetti on 8000 mAh. Laitteen mitat ovat 74,2×153,8×18,3 mm ja paino on 288 g.

Tämän puhelimen etuihin kuuluu sen tehokas akku, joka mahdollistaa laitteen käytön jopa viikon ajan ilman latausta aktiivisessa käytössä. Se on myös kestävä ja kestävällä koteloilla sekä siinä on vedenkestävyys.

Kuitenkin tässä laitteessa on joitain haittoja. Puhelimen asetusten määrittäminen voi olla hieman monimutkaista, ja se sopii vain kevyisiin peleihin, koska se ei pysty käsittelemään vaativampia pelejä. Äänenlaatu voi myös olla heikko johtuen äänijärjestelmän rajoituksista.

BQ 6430L

Tämä budjettipuhelin venäläiseltä merkiltä on yksi yrityksen onnistuneimmista malleista. Laite on minimalistinen, pienellä ulkonevalla lohkolla, jossa on heti neljä kameraa. Kuitenkin vain pääkamera kykenee ottamaan täysipainoisia valokuvia, kun taas muut käytetään jälkikäsittelyyn. Vaikka valmistaja olisi voinut lisätä laajakulma- ja teleobjektiivikamerat, se olisi epäilemättä lisännyt mallin hintaa. Silti meitä lohduttaa laadukas 20 MP etukamera.

Tämän älypuhelimen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu 6,4 tuuman näyttö, jonka resoluutio on 2310×1080 ja pikselitiheys 398 PPI. Se toimii Android 10 -käyttöjärjestelmällä ja siinä on 8-ytiminen MediaTek Helio P60 -prosessori ja Mali-G72 MP3 -grafiikkakiihdytin. Laite on myös varustettu 4 Gt RAM-muistilla ja 64 Gt sisäisellä tallennustilalla, jota voi laajentaa muistikortilla. Kamerajärjestelmä koostuu 16 megapikselin päämoduulista sekä kahdesta 2 MP ja 0,3 MP lisäkamerasta. Etukamera on 20 MP. Akun kapasiteetti on 4000 mAh. Laitteen mitat ovat 158×76×8,9 mm ja paino on 179 g.

Tämän älypuhelimen etuja ovat heijastusten puuttuminen näytössä auringonvalossa sekä sisäänrakennettu kuvankäsittely, joka parantaa kuvien laatua. Laitteen prosessori on kilpailijoita tehokkaampi samassa hintaluokassa ja se sopii hyvin yksinkertaisiin peleihin.

Kuitenkin tällä älypuhelimella on joitain haittoja. Takakannen kiiltävä pinta on altis sormenjäljille. Sormenjälkilukijan sijainti kameroiden lohkossa voi olla epämukava. Lisäksi laitteessa on yhdistetty SIM-korttipaikka, mikä tarkoittaa, että voit käyttää joko kahta SIM-korttia tai yhtä SIM-korttia ja muistikorttia, mutta et molempia samanaikaisesti.

Honor 30i

Vaikka tämä älypuhelin ei välttämättä ole uusin, se on kestävä keskihintainen vaihtoehto, joka ajan myötä siirtyi edullisempaan luokkaan. Alun perin se julkaistiin hyvillä ominaisuuksilla ja sillä oli myös premium-versio ilman ”i”-etuliitettä. Kuitenkin uusien mallien tullessa markkinoille se on jäänyt taka-alalle. Silti tämä älypuhelin on edelleen houkutteleva vaihtoehto arvostelumme mukaan.

Tämän laitteen koteloon kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Puhelimen kansi on kiiltävänä värinä, kuten välkehtivä sininen, ultraviolettinen auringonlasku ja keskiyön musta. Brändi korostaa värinimien taiteellisuutta, ja joskus on vaikea kuvitella värejä ilman niiden henkilökohtaista näkemistä. Nämä kiiltävät värit näyttävät kuitenkin erittäin tyylikkäiltä luoden vaikuttavan ulkonäön. Tällainen kaunis muotoilu saa haluamaan käyttää tätä älypuhelinta ilman suojakuorta. Sisäänrakennettu näytön sormenjälkitunnistin tarjoaa käyttömukavuutta, ja näyttö on kirkas ja värikylläinen. Vaikka prosessori voi olla hieman vanhentunut, se riittää päivittäisiin tehtäviin.

Tämän älypuhelimen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu 6,3 tuuman näyttö, jonka resoluutio on 2400×1800 ja pikselitiheys 407 PPI. Se toimii Android 10 -käyttöjärjestelmällä Magic UI -käyttöliittymällä ja siinä on 8-ytiminen Kirin 710F -prosessori ja Mali-G51 -grafiikkakiihdytin. Laite on myös varustettu 4 Gt RAM-muistilla ja 128 Gt sisäisellä tallennustilalla, jota voi laajentaa muistikortilla. Kamerajärjestelmä koostuu 48 megapikselin päämoduulista sekä kahdesta 8 MP ja 2 MP lisäkamerasta. Etukamera on 8 MP. Akun kapasiteetti on 4000 mAh. Laitteen mitat ovat 157,2×73,2×7,7 mm ja paino on 171 grammaa.

Tämän älypuhelimen etuja ovat sen kätevät mitat, jotka sopivat sekä naisten että miesten käsiin. Tässä on myös mainittava laajakulmakamera ja AMOLED-näyttö, joka yleensä esiintyy kalliimmissa malleissa.

Tällä älypuhelimella on kuitenkin myös joitain haittoja. Play Marketin puuttuminen tarkoittaa, että sovellukset on ladattava AppGallery-nimisestä sovelluskaupasta. Yksi tunnettu ”Honor”-laitteiden ongelma on kameran jumiutuminen. Lisäksi tämän älypuhelimen prosessori ei ole kaikkein ajankohtaisin vuonna 2023.

Samsung Galaxy A12

Valuuttakurssien vaihteluiden vuoksi jotkut Samsungin mallit pyrkivät siirtymään täysin korkeampaan hintaluokkaan. Kuitenkin tällä hetkellä tämä perusmalli vastaa tarpeitamme. Laite on varustettu hieman karhealla takakannella liukastumisen estämiseksi, mutta tämän mallin omistajat valittavat päällysteen kuluvan nopeasti.

Muuten kokoonpanoon ei ole moitteita: runko on laadukas. Kamera on asiallinen. Tärkeimmät sovellukset ja viestisovellukset toimivat ilman jumittumisia. Minimiasetuksilla laite pystyy suorittamaan nykyaikaisia pelejä, mutta se ei tarjoa täyttä pelikokemusta.

Tämän mallin keskeiset ominaisuudet sisältävät 6,5 tuuman näytön, jonka resoluutio on 1600×720 pikseliä ja pikselitiheys on 264 ppi. Se toimii Android 10 -käyttöjärjestelmällä OneUI 2.5 -käyttöliittymällä ja siinä on 8-ytiminen MediaTek Helio P35 -prosessori ja PowerVR GE8320 -grafiikkasuoritin. Laite on saatavilla 3 tai 4 gigatavun RAM-muistilla ja 32, 64 tai 128 gigatavun sisäisellä tallennustilalla, jota voi laajentaa muistikortilla. Kamera koostuu 48 megapikselin päämoduulista ja kolmesta lisäkamerasta, joiden resoluutiot ovat 5 MP, 2 MP ja 2 MP. Etukamera on 8 megapikseliä. Akun kapasiteetti on 5000 mAh. Laitteen mitat ovat 164×75,8×8,9 mm ja paino on 205 grammaa.

Tämän mallin etuihin kuuluu nopean latauksen tuki, joka mahdollistaa 6-8% latauksen 15 minuutissa. Lisäksi on huomattava neljän pääkameran läsnäolo, jotka toimivat yhdessä, sekä hyvä sormenjälkilukija, joka on integroitu lukituspainikkeeseen.

Tällä mallilla on kuitenkin myös joitain haittoja. Se ei päivity uudempiin Android-versioihin, kamera ottaa havaittavan viiveen jälkeen ja moniajo ei ole sen vahvuus – sovellusten välillä vaihtaminen joko sulkee sovelluksia tai aiheuttaa huomattavia viiveitä.

Honor 10X Lite

Tämä älypuhelin tarjoaa kaiken tarvittavan – pitkän akunkeston, valtavan tallennustilan, suuren kirkkaan näytön, nopean prosessorin ja useita kameroita. Honor-brändi, joka aiemmin oli osa Huawei-ryhmää, toi oman panoksensa tähän laitteeseen tarjoamalla korkealaatuisia komponentteja ja kokoonpanoa. Kuitenkin Yhdysvaltain asettamien sanktioiden vuoksi tästä älypuhelimesta puuttuvat Googlen palvelut.

Tämän mallin keskeiset ominaisuudet sisältävät 6,67 tuuman IPS-näytön, jonka resoluutio on 2400×1080 pikseliä ja pikselitiheys on 395 PPI. Laite toimii Android 10 -käyttöjärjestelmällä ja siinä on 8-ytiminen Hisilicon Kirin 710A -prosessori, jonka enimmäisteho on 2000 MHz. Siinä on myös 4 gigatavua RAM-muistia ja 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa, jota voi laajentaa muistikortilla jopa 512 gigatavuun asti. Kamera koostuu 48 megapikselin päämoduulista, 8 megapikselin moduulista, 2 megapikselin moduulista ja 2 megapikselin moduulista. Akun kapasiteetti on 5000 mAh. Laitteen mitat ovat 76,88×165,65×9,26 mm ja paino on 206 grammaa.

Tämän mallin etuihin kuuluu sen korkea suorituskyky, kestävä akku ja laadukas kuvaus.

Kuitenkin tällä mallilla on myös joitain haittoja. Googlen palveluiden puuttumisen vuoksi käyttäjät eivät pääse käsiksi suosittuihin sovelluksiin ja peleihin, eivätkä myöskään sisäänrakennetun sovellus-, peli-, kirja-, elokuva- ja musiikkikaupan tarjoamaan sisältöön.

Moto G20

Kuten Nokia, Motorolan tuotteet budjettismartfoneiden parhaiden listalla vuonna 2023 näyttävät hieman eksoottisilta. Kuitenkin on mukavaa tietää, että brändit, jotka ovat pelanneet vallankumouksellista roolia matkapuhelinten popularisoinnin aikakaudella, ovat vihdoin palaamassa peliin.

Kaupoissa budjettivaihtoehto on saatavilla kahdessa värissä – kirkkaan pinkissä ja vaaleansinisessä. Brändi on sijoittanut takaosaan heti neljä linssiä eri kuvauksellisia tilanteita varten. Ei kannata odottaa fenomenaalista valokuvanlaatua, mutta tässä hintaluokassa sitä voi pitää johtajana.

Jopa yölliset kuvat näyttävät arvokkailta. Matkapuhelimessa on hienosti toteutettu ”pyyhkäisyillä” tapahtuva eleohjaus: voit määrittää tietyn eleen sormella kosketusnäytössä esimerkiksi taskulampun kytkemiseksi päälle tai kameratilan aktivoimiseksi.

Keskeiset ominaisuudet sisältävät 6,5 tuuman näytön, jonka resoluutio on 1600 x 720 pikseliä ja pikselitiheys 269 PPI. Laite toimii Android 11 -käyttöjärjestelmällä ja siinä on 8-ytiminen Unisoc T700 -prosessori ja ARM Mali-G52 MC2 -grafiikkasuoritin. Siinä on myös 4 gigatavua RAM-muistia ja 64 tai 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa, jota voi laajentaa muistikortilla. Kamera koostuu 48 megapikselin päämoduulista, 8 megapikselin moduulista ja 2 megapikselin moduulista. Etukamera on 13 megapikseliä. Akun kapasiteetti on 5000 mAh. Laitteen mitat ovat 165,2×75,7×9,1 mm ja paino on 200 grammaa.

Tämän mallin etuihin kuuluu ”Always on Display” -toiminto, joka mahdollistaa näytön aktivoinnin samalla kun se kuluttaa vähän virtaa. Laite on myös suojattu roiskeilta ja pölyltä, ja näytön virkistystaajuus on 90 Hz, mikä takaa sujuvamman kuvan.

Kuitenkin on myös joitain haittoja. Esimerkiksi perusmusta tai -valkoinen väri puuttuu myynnistä. Etukamera saattaa joskus liikaa pehmentää kasvoja yrittäessään parantaa kuvaa. On myös valituksia satunnaisista yhteyden tai internetin katkoksista, jotka voidaan korjata laitteen uudelleenkäynnistyksellä.

Samsung Galaxy A32

Tämä älypuhelin toimii ajankohtaisella käyttöjärjestelmällä, tarjoten kätevän pääsyn kaikkiin tarvittaviin ja lisäsovelluksiin. Suuren näytön ansiosta voit mukavasti tarkastella kaikkia tietoja, nauttien hyvistä katselukulmista ja vähäisestä vilkkumisesta, mikä mahdollistaa pitkäaikaisen ja nautinnollisen ajan puhelimen käytön. Vaikuttavan akun keston ja energiatehokkaan prosessorin ansiosta voit nauttia pitkästä ja tuottavasta laitteen käytöstä.

Tämän älypuhelimen tärkeimmät ominaisuudet sisältävät 6,4 tuuman AMOLED-näytön, jonka resoluutio on 2400×1080 pikseliä ja pikselitiheys 270 PPI. Se toimii Android 11 -käyttöjärjestelmällä ja on varustettu 8-ytimisellä MediaTek Helio G80 -prosessorilla, jonka enimmäisteho on 2 GHz. Laitteessa on myös 4 Gt RAM-muistia ja 128 Gt sisäistä tallennustilaa, jota voi laajentaa muistikortilla jopa 1024 Gt:oon. Kamera koostuu 64 megapikselin päämoduulista, 8 megapikselin laajakulmamoduulista, 5 megapikselin syvyystunnistimesta ja 5 megapikselin makromoduulista. Akun kapasiteetti on 5000 mAh. Laitteen mitat ovat 73,6×158,9×8,4 mm ja paino on 184 g.

Tämän mallin etuihin kuuluvat erinomainen, rakeeton näyttö, hyvä äänenlaatu ja kestävä akku, joka mahdollistaa pitkäaikaisen laitteen käytön. Kuitenkin siinä on myös joitain haittoja. Jotkut käyttäjät ovat huomanneet laitteen heikon suorituskyvyn, heikosti toimivan sormenjälkilukijan ja verrattain alhaisen kameran laadun verrattuna aiempiin malleihin.

Inoi 5

Tämä tasapainoinen budjettipuhelin tukee kahta nano-SIM-korttia, mikä mahdollistaa kahden puhelinnumeron käytön samanaikaisesti. Se on varustettu hyvällä painikkeiden sijoittelulla vain yhdellä puolella, mikä mahdollistaa puhelimen vaakasuoran asettelun telineeseen ja äänenvoimakkuuden turvallisen säätämisen ilman riskiä vahingossa painaa muita painikkeita.

Tämän laitteen suorituskyky ja tehokkuus ovat vertailukelpoisia kalliimpien mallien kanssa, ja ne toimivat optimoidulla Android-käyttöjärjestelmän versiolla.

Tämän älypuhelimen tärkeimmät ominaisuudet sisältävät 5,5 tuuman IPS-näytön, jonka resoluutio on 960×480 pikseliä ja pikselitiheys 195 PPI. Se toimii Android 10 Go Edition -käyttöjärjestelmällä ja on varustettu 8-ytimisellä Unisoc SC9832E -prosessorilla, jonka enimmäisteho on 1,4 GHz. Laitteessa on myös 2 Gt RAM-muistia ja 16 Gt sisäistä tallennustilaa, jota voi laajentaa muistikortilla jopa 128 Gt:oon. Kamera koostuu 5 megapikselin päämoduulista, 0,30 megapikselin lisämoduulista ja 2 megapikselin selfie-kamerasta. Akun kapasiteetti on 3300 mAh. Laitteen mitat ovat 71,3×147,3×9,4 mm ja paino on 173 g.

Tämän mallin etuihin kuuluvat korkea rakennuslaatu, vaihdettava akku ja optimoitu Android Go Edition -käyttöjärjestelmä, joka mahdollistaa laitteen sujuvan toiminnan. Kuitenkin siinä on myös joitain haittoja. Jotkut käyttäjät ovat huomanneet heikon kaiuttimen, havaittavissa olevat pikselit näytöllä ja haasteet varaosien, kuten kuorien ja suojakalvojen, löytämisessä.

ZTE Blade A3

Tämä laite pystyy soittamaan puheluita, käynnistämään radion ja käsittelemään viestintää viestisovelluksissa normaalisti. Voit myös katsoa videoita YouTube-sovelluksella. Kuitenkin näytön laatu jättää toivomisen varaa, ja pelit, lukuun ottamatta hyvin yksinkertaisia, voivat hidastella. Mutta siinä on NFC-moduuli kosketuksettomaan maksamiseen.

Tämän laitteen tärkeimmät ominaisuudet sisältävät 5,45 tuuman näytön, jonka resoluutio on 1440×720 pikseliä ja pikselitiheys 200 ppi. Se toimii Android 9 -käyttöjärjestelmällä ja on varustettu neljän ytimen Unisoc SC9832E -prosessorilla. Siinä on 1 Gt RAM-muistia ja 32 Gt sisäistä tallennustilaa (käyttäen muistikorttia). Kameran resoluutio on 8 MP, ja etukamera on 5 MP. Akun kapasiteetti on 2600 mAh. Laitteen mitat ovat 146×70×9,5 mm ja paino on 160 g.

Tämän laitteen etuja ovat tapahtumien merkkivalon läsnäolo, joka kätevästi ilmoittaa uusista viesteistä. Se on myös kompaktimpi ja kevyempi kuin nykyaikaiset älypuhelimet. Kuitenkin siinä ei ole automaattitarkennusta kuvauksessa, ja akun kapasiteetti on pieni, vaikka heikon prosessorin ja pienen näytön ansiosta energiaa ei kulu yhtä nopeasti. On myös huomattava, että 1 Gt RAM-muisti on hyvin vähäinen määrä nykyaikaisilla standardeilla.

Päätelmä

Jokaisella esitellyllä laitteella on omat ominaisuutensa ja edut. Toiset niistä ovat varustettu kirkkailla ja laadukkailla näytöillä, toisilla on erinomaiset valokuvaus- ja videokuvausominaisuudet, kun taas toiset erottuvat helppokäyttöisyydellä ja pitkällä akunkestolla. Vaikka näillä älypuhelimilla voi olla joitain heikkouksia, ne oikeuttavat hintansa ja tarjoavat erinomaisen hinta-laatusuhteen.

Valinta edullisen puhelimen suhteen riippuu yksilöllisistä mieltymyksistä ja käyttäjän tarpeista. Kuitenkin nykyisten edistyneiden teknologioiden ja kilpailun ansiosta on olemassa monia houkuttelevia vaihtoehtoja niille, jotka etsivät laadukasta laitetta kohtuulliseen hintaan.

Huomioiden viimeisimmät innovaatiot ja parannukset älypuhelinten maailmassa, voimme odottaa, että budjettimallit jatkavat kehittymistään ja tarjoavat vielä enemmän mahdollisuuksia tulevaisuudessa. Seuratkaa viimeisimpiä uutisia ja arvosteluja tehdäksenne oikean valinnan ja nauttiaksenne laadukkaasta ja toiminnallisesta älypuhelimesta maksamatta ylimääräisistä ominaisuuksista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *