10 budjettipuhelinta

Vuonna 2023 et tarvitse suurta omaisuutta nauttiaksesi älypuhelimen mukavuudesta ja moderniudesta. Suosittelemme sinua kiinnittämään huomiota edullisiin malleihin, jotka eivät häviä toiminnallisuudessa ja laadussa. Itse asiassa ne ovat täysin toimivia laitteita, jotka tarjoavat erinomaisen hinta-laatusuhteen.

Nämä mallit tarjoavat riittävän suorituskyvyn jokapäiväisten tehtävien suorittamiseen, suosittujen sovellusten käyttöön ja multimedian kanssa työskentelyyn. Ne ovat myös varustettu korkealaatuisilla kameroilla valokuvaamista ja videokuvaamista varten.

Nokia G21

Suomalainen yritys palaa globaaleille älypuhelinmarkkinoille ja esittelee vuonna 2023 useita budjettimallien vaihtoehtoja. Tarkastelemme parhaita laitteita arvostelussamme, ja tarkastellaan mallia G21. Puhelimen mukana toimitetaan tiivis läpinäkyvä silikonisuojakuori ja näytönsuoja. Puhelimen takaosassa on pieni muoviverkko, joka tarjoaa hyvän liukastumista estävän pinnan.

Puhelin toimii puhtaalla Android-käyttöjärjestelmän versiolla, ja valmistaja on lisännyt Google-painikkeen vakionäppäinten vierelle ääniohjausta varten. Tämä painike mahdollistaa ääniohjatun avustajan käytön. Laite näytön päivitystaajuus on 90 Hz.

G21-mallin keskeisiin ominaisuuksiin kuuluvat 6,5 tuuman näyttö, jonka resoluutio on 1600×720 pikseliä ja pikselitiheys 270 ppi. Käyttöjärjestelmä on Android 11. Puhelimessa on 8-ytiminen Unisoc T606 -prosessori ja Mali-G57 MP1 -grafiikkasuoritin. Laite on varustettu 4 tai 6 Gt RAM-muistilla ja 64 tai 128 Gt sisäisellä tallennustilalla, jota voidaan laajentaa muistikortilla.

Kameran osalta puhelimessa on 50 MP + 2 MP + 2 MP kolmoiskamera ja 8 MP etukamera. Etukamera on 16 MP. 5050 mAh akku takaa hyvän laitteen autonomian. Puhelimen mitat ovat 164,6 x 75,9 x 8,5 mm ja paino 190 g.

Laitteen positiivisiin ominaisuuksiin kuuluu, että puhdas Android-versio toimii nopeasti, ja tarvittaessa voi asentaa harrastajien kehittämän käyttöliittymän. Lisäksi on saatavilla kolme energiansäästötilaa eri käyttötapauksiin. Stressitesteissä puhelimen suorituskyky pysyi vakiona ilman ylikuumenemista, mikä osoittaa komponenttien ihanteellisen optimoinnin.

Haittapuolena voidaan mainita, että kamera saattaa joskus antaa sinertävän sävyn kuville. Android-käyttöjärjestelmän versio todennäköisesti ei päivity yli 11, vaan rajoittuu vain turvapäivityksiin. Lisäksi laitteessa on vain yksi kaiutin, mikä voi vaikuttaa äänenlaatuun ja tehdä siitä hieman litteän.

Xiaomi Redmi Note 10

Asiantuntijamme mukaan erinomaisena valintana budjettismartfoneista toimii Xiaomi Note 10 4/64. Tämä puhelin tarjoaa useita etuja, jotka tekevät siitä houkuttelevan nykymaailmassa. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää sen tehokkaaseen 5000 mAh:n akkuun, mikä on tärkeä tekijä nykypäivänä.

Lisäksi puhelimessa on laadukas AMOLED-näyttö, jonka resoluutio on 2400×1080 pikseliä ja pikselitiheys 409 PPI. Tämä takaa kirkkaat ja selkeät kuvat. 48 MP:n pääkamera mahdollistaa erinomaisten valokuvien ottamisen, ja 8-ytiminen Qualcomm Snapdragon 678 -prosessori tarjoaa tarpeeksi tehoa ja suorituskykyä päivittäisiin tehtäviin. Lisäksi tämä prosessori selviytyy tulevista vaatimuksista.

Puhelin tarjoaa myös käyttömukavuutta kahden SIM-kortin toiminnolla ja lisämuistikorttipaikalla.
Xiaomi Note 10 4/64:n tärkeimmät ominaisuudet sisältävät 6,43 tuuman AMOLED-näytön, jonka resoluutio on 2400×1080 pikseliä ja pikselitiheys 409 PPI. Käyttöjärjestelmä on Android 11. Laitteessa on 8-ytiminen Qualcomm Snapdragon 678 -prosessori, jonka maksimitaajuus on 2,2 GHz. Puhelimessa on 4 GB RAM-muistia ja 64 GB sisäistä tallennustilaa, laajennettavissa muistikortilla. Pääkamera on 48 MP:n, ja siinä on myös 8 MP:n ultralaajakulmakamera, 2 MP:n makrokamera ja 2 MP:n syvyystunnistin. Akun kapasiteetti on 5000 mAh. Laitteen mitat ovat 74,5 x 160,46 x 8,29 mm ja paino 179 g.

Tämän puhelimen etuihin kuuluvat hyvä muotoilu, käyttömukavuus ja erinomainen kamera. On kuitenkin syytä huomata, että laite ei tue NFC:tä, mikä tarkoittaa, että puhelimen avulla ei voi suorittaa ostoksia maksamista.

Infinix Note 11

Tämän budjettismartfonin runko on valmistettu muovista, jossa on mattapinta, saatavana mustana, sinisenä tai vihreänä. Tämä mahdollistaa jatkuvien sormenjälkien välttämisen eikä vaadi suojakotelon käyttöä. Jos katsot puhelinta näytön puolelta, voit huomata pyöristetyt reunat ja värikkään kehyksen näytön mustan reunuksen ympärillä, mikä muistuttaa jossain määrin iPhone XE:n muotoilua, vaikka emme vihjaa kopioinnista. On vaikea syyttää ketään tahallisesta omimisesta vuonna 2023.

Valmistaja on säilyttänyt paikat kahdelle SIM-kortille ja muistikortille. Siinä on myös liitäntä perinteisille kuulokkeille (3,5 mm). Lataus tapahtuu USB Type-C -liitännän kautta, joten jos siirryt toisesta budjettismartfonista, vanhat mini-USB-kaapelit eivät sovi. Uuden johdon käyttömahdollisuus kuitenkin mahdollisti pikalataustoiminnon toteuttamisen.

Tärkeimmät ominaisuudet sisältävät 6,7 tuuman näytön, jonka resoluutio on 1080×2400 pikseliä ja pikselitiheys 393 ppi. Käyttöjärjestelmä on Android 11 XOS 8 -käyttöliittymällä. Laitteen sisällä on 8-ytiminen MediaTek Helio G88 -prosessori ja grafiikkakiihdytin Mali-G52 MC2. RAM-muistia on saatavilla 4 tai 6 Gt:n vaihtoehdoissa, ja sisäistä tallennustilaa on 64 tai 128 Gt, laajennettavissa muistikortilla. Kamera sisältää 50 MP + 2 MP + 0,3 MP päämoduulin ja 16 MP etumoduulin. Akun kapasiteetti on 5000 mAh. Laitteen mitat ovat 164,4 x 76,7 x 7,9 mm ja paino 184 g.

Etuihin kuuluu nopea lataus (0-100% lataus kestää 1,5 tuntia) ja AMOLED-näytön käyttö XOS-käyttöliittymällä. On kuitenkin syytä huomata, että näytön kirkkaus on 480 nitiä, mikä voi johtaa haaleaan näyttöön käytettäessä laitetta auringossa. Lisäksi järjestelmäsovelluksissa on paljon mainoksia ja videoiden värit voivat olla liian kylläisiä.

Realme C11

Tämä puhelin kuuluu epäilemättä ”Ultraedulliset” älypuhelimien luokkaan. Se sopii täydellisesti vanhemmille, jotka eivät halua käyttää suuria summia kalliisiin laitteisiin lapsilleen, mutta haluavat, että heidän lapsensa eivät enää käytä näppäinpuhelimia. Kuitenkin jopa vaatimattomille aikuisille tämä malli voi olla hyvä työkalu, koska siinä on kamera, pikaviestimet ja yksinkertaiset pelit.

Kehittäjät ovat onnistuneet integroimaan kasvojen tunnistusominaisuuden, vaikka sormenjälkitunnistinta ei ole. Sen sijaan laitteessa on NFC-yhteys langattomaan maksamiseen. Puhelin on saatavilla vain harmaansinisessä värissä.

Pääominaisuuksiin kuuluvat 6,52 tuuman näyttö, jonka resoluutio on 1600 x 720 pikseliä ja pikselitiheys 269 PPI. Käyttöjärjestelmä on Android 11 käyttöliittymällä UI 1.0. Laitteessa on 8-ytiminen Spreadtrum SC9863A -prosessori ja PowerVR GE8322 -grafiikkasuoritin. Siinä on 2 Gt RAM-muistia ja 32 Gt sisäistä tallennustilaa, jota voi laajentaa muistikortilla. Kamerassa on 8 MP päämoduuli ja 5 MP etukamera. Akun kapasiteetti on 5000 mAh. Laitteen mitat ovat 165,2 x 76,4 x 9,1 mm ja paino 190 g.

Etuina voi mainita erinomaisen muovikuoren laadun, joka kestää naarmuja ja kolhuja, erittäin miellyttävän hinnan tällaisesta vaihtoehdosta sekä hyvän kameran suorituskyvyn päivänvalossa. On kuitenkin syytä huomata, että sormenjälkitunnistinta ei ole, perusmuistin koko on 32 Gt vuonna 2023 (vaikka muistikorttia voi käyttää jopa 256 Gt asti) ja vain 2 Gt RAM-muistia, mikä voi hidastaa joitain sovelluksia.

Itel Vision 2s

Tämä älypuhelin on vaihtoehto niille, jotka etsivät edullista ratkaisua. Kuitenkaan sen alhainen hinta ei tarkoita, että se olisi keskinkertainen laite. Se oikeutetusti sijoittuu parhaiden puhelimien luetteloon. Tämän brändin päämarkkina-alueita ovat Afrikan maat, joissa sen edullinen hinta on erityisen tärkeä, mutta se löytää myös ostajia meillä.

Muotoilun suhteen tämä älypuhelin ei erottu erityisillä ominaisuuksilla – se näyttää samanlaiselta kuin puhelimet kymmenen vuotta sitten. Valmistaja välttää kuitenkin ulkonevaa kamerayksikköä, mikä on miellyttävä ero. Nykyään monet brändit tekevät kompromisseja lisäämällä kamerayksikköä parantaakseen kuvanlaatua, mutta se voi johtaa vaurioihin ja naarmuihin. Tässä laitteessa kamerat on sisäänrakennettu runkoon, mikä tarjoaa paremman suojan. Kameran kuvauslaatu voidaan määritellä perustason mukaan. Siinä on myös sormenjälkilukija.

Tärkeimmät tekniset tiedot sisältävät 6,52 tuuman näytön, jonka tarkkuus on 1600 x 720 pikseliä ja pikselitiheys on 269 PPI. Käyttöjärjestelmä on Android 11 Go. Laitteessa on 8-ytiminen Cortex-A55 -prosessori ja PowerVR Ge 8322 -grafiikkakiihdytin. RAM-muistia on 2 Gt ja sisäistä tallennustilaa 32 Gt, laajennettavissa muistikortilla. Kamera on varustettu 8 MP päämoduulilla ja 0,3 MP lisämoduulilla. Etukamera on 5 MP. Akun kapasiteetti on 5000 mAh. Laitteen mitat ovat 166 × 76 × 8,6 mm ja paino on 202 g.

Tämän laitteen etuihin kuuluu heijastuksia vähentävä näyttö, NFC-tuki kosketuksettomaan maksamiseen sekä mainosten puuttuminen vakio-ohjelmistoissa. On kuitenkin huomattava, että terävät sivureunat voivat olla epämukavia pidellä kädessä, automaattista kirkkaudensäätöä ei ole, ja tuettu Wi-Fi-toistin toimii vain 2,4 GHz taajuudella, mikä voi tarkoittaa hitaampaa yhteyttä verrattuna 5 GHz standardiin.

Vivo Y21

Vuoden 2023 parhaiden budjettipuhelimien joukossa tämä malli kiinnittää huomion raikkaalla muotoilullaan. Vaikka runko on valmistettu muovista, siinä on peilipintainen pohja, joka loistaa kauniisti niin, että sitä voi ensi silmäyksellä sekoittaa oikeaan lasiin. Tämän seurauksena tämä älypuhelin näyttää arvokkaammalta kuin se todellisuudessa on.

Tämän mallin ”ei lippulaiva” -asemaa vahvistaa 3,5 mm kuulokeliitännän läsnäolo, mikä voi olla plussaa käyttäjille, jotka suosivat langallisia kuulokkeita. Yhtiö ei ole ylikuormittanut takapaneelia liiallisilla kameroilla, vaan on rajoittunut kahteen moduuliin, jotka kuitenkin suoriutuvat tehtävistään hyvin. 8 MP etukamera on mukava bonus selfien ja videopuheluiden ystäville.

Tärkeimmät tekniset tiedot sisältävät 6,51 tuuman näytön, jonka tarkkuus on 1600 x 720 pikseliä ja pikselitiheyden 270 PPI. Käyttöjärjestelmä on Android 11 Funtouch 11.1 -käyttöliittymällä. Laite sisältää Mediatek Helio P35 kahdeksanytimisen prosessorin. Siinä on 4 Gt RAM-muistia ja 64 Gt sisäistä tallennustilaa, jota voi laajentaa muistikortilla. Kamera sisältää 13 MP päämoduulin ja 2 MP lisämoduulin. Etukamera on 8 MP. Akun kapasiteetti on 5000 mAh. Laitteen mitat ovat 164,26 x 76,08 x 8 mm ja paino 182 g.

Tämän laitteen etuja ovat sen kyky toimia muiden laitteiden virtapankkina, perusliitännät, kuten sormenjälkilukija, kasvojentunnistus, kosketukseton maksaminen ja muistikortin tuki.

On kuitenkin syytä mainita muutamia haittoja. Videon laatu tässä laitteessa on erittäin heikko, kuva tuskin terävä. Prosessori on myös heikko, mikä tarkoittaa, että muutaman vuoden kuluttua sovellukset voivat hidastua. Lisäksi laitteen laturin adapteri on melko tilaa vievä.

Xiaomi Redmi 9 (NFC)

Esittelemme teille raikkaan budjettipuhelimen, joka erottuu uskomattoman suurella akunkestolla ja erinomaisella suorituskyvyllä. Xiaomi, pitkään tunnettu laadukkaan elektroniikan valmistajana kohtuulliseen hintaan, jatkaa asiakkaidensa ilahduttamista. Tämä puhelin on varustettu suurella näytöllä (6,53 tuumaa), upealla muistilla (64 Gt) ja 13 megapikselin pääkameralla, jota tukee tekoäly.

Tärkeimmät ominaisuudet sisältävät 6,53 tuuman IPS-näytön, jonka resoluutio on 2340 x 1080 pikseliä ja pikselitiheys 395 PPI. Käyttöjärjestelmänä käytetään Android 10:ä. MediaTek Helio G80 -prosessori, jossa on kahdeksan ydintä ja kellotaajuus 2000 MHz, tarjoaa hyvän suorituskyvyn. Laite on varustettu 4 Gt RAM-muistilla ja 64 Gt sisäisellä tallennustilalla, jota voidaan laajentaa muistikortilla. Kameralla on 13 MP päämoduuli, 8 MP etukamera sekä 5 MP ja 2 MP lisämoduulit. Akun kapasiteetti on 5020 mAh. Laitteen mitat ovat 77,01 x 163,32 x 9,1 mm ja paino on 198 g.

Tämän puhelimen etuihin kuuluu sen edullinen hinta yhdistettynä erinomaiseen ääneen ja hyvään kameratyöskentelyyn mihin tahansa aikaan päivästä. Lisäksi laitteessa on pitkäkestoinen akku ja silmiä suojaava sinisen valon suodatin.

Kuitenkin on joitain haittoja. Puhelin on hieman massiivinen, ja muistin voimakkaassa kuormituksessa voi esiintyä pieniä hidastumisia. Lisäksi näytön kirkkaus voi olla riittämätön joissain käyttöolosuhteissa.

Oppo A16

Esittelemme sinulle kiinalaisen yrityksen ajankohtaisen malliston nuorimman version vuodelle 2023. Kehittäjät ovat tehneet parhaansa ja luoneet älypuhelimen, jossa on kaunis muovikuori, joka näyttää tyylikkäältä jopa ilman suojakoteloa kiiltoefektin ansiosta. Kaksi versiota on saatavana: syvä tummansininen ja vaalea taivaansininen. Puhelimessa on nykyaikainen USB-C-latausliitäntä, lähes reunaton näyttö oleofobisella pinnoitteella, joka ei jätä rasvaisia jälkiä, sekä sormenjälkitunnistin.

Tällä puhelimella otetut päiväkuvat ovat hyvälaatuisia. Voit antaa niille hieman kontrastia käyttämällä vakioeditoria, ja tulos on erinomainen. Kuitenkin yökuvaus tilassa jättää toivomisen varaa tällä laitteella. On hämmästyttävää, että tällaisesta budjettikamerasta on saatu paras mahdollinen laatu päiväaikaan kuvattaessa, mutta kehittäjät eivät ole riittävästi panostaneet ohjelmistoon heikossa valaistuksessa kuvaamista varten.

Tärkeimmät ominaisuudet sisältävät 6,52 tuuman näytön, jonka resoluutio on 1600 x 720 pikseliä ja pikselitiheys 269 PPI. Puhelin toimii Android 11 -käyttöjärjestelmällä ColorOS 11.1 -käyttöliittymällä. Siihen kuuluu MediaTek Helio G35 kahdeksanytiminen prosessori ja PowerVR GE8320 -grafiikkasuoritin. RAM-muistin kapasiteetti on 3 Gt ja sisäinen tallennustila on 32 Gt, laajennettavissa muistikortilla. Kamerassa on 13 MP päämoduuli ja kaksi 2 MP lisämoduulia, ja etukameran resoluutio on 8 MP. Akun kapasiteetti on 5000 mAh. Laitteen mitat ovat 163,8 x 75,6 x 8,4 mm ja paino on 190 g.

Tämän älypuhelimen etuja ovat sen ergonomia ja mukava pito kädessä, sekä melko terävä etukamera ja mahdollisuus toistaa videoita 4K-laadulla.

Kuitenkin puhelimessa on myös joitain haittoja. Käyttäjät valittavat sivunäppäinten satunnaisesta laukeamisesta. Ääni kuulostaa tasapaksulta sekä kaiuttimista että kuulokkeista. Latausaika 0-100% kestää kolme tuntia, mikä nykymittapuun mukaan on melko pitkä.

Huawei P40 Lite

Esittelemme sinulle laadukkaan, kätevän ja nopean älypuhelimen, joka on kehitetty yhden maailman johtavista yrityksistä. Tämä laite on varustettu erinomaisilla kameroilla, jotka toimivat tekoälyn avulla, mahdollistaen korkealaatuisten valokuvien ottamisen. Tehokkaan akun ansiosta puhelin pystyy kestämään koko päivän aktiivisessa käytössä. On tärkeää huomata, että valmistaja suosittelee välttämään puhelimen käyttöä alle -10 asteen lämpötiloissa.

Tämän laitteen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu 6,4 tuuman näyttö, jonka resoluutio on 2310×1080 pikseliä ja pikselitiheys 398 PPI. Puhelin toimii Android 10 -käyttöjärjestelmällä ja siinä on 8-ytiminen HiSilicon Kirin 810 -prosessori. RAM-muistin koko on 6 Gt ja sisäinen tallennustila on 128 Gt, laajennettavissa muistikortilla jopa 256 Gt asti. Kamerassa on 48 MP päämoduuli ja 8 MP, 2 MP, 2 MP lisämoduulit. Akun kapasiteetti on 4200 mAh. Laitteen mitat ovat 76,3×159,2×8,7 mm ja paino on 183 g.

Tämän älypuhelimen etuja ovat sen erinomaiset kamerat, jotka mahdollistavat selkeiden valokuvien ottamisen sekä päivä- että yöaikaan, kirkkaine ja kylläisine väreineen. Lisäksi on huomionarvoista laitteen korkea suorituskyky ja mahdollisuus nopeaan lataukseen 100 %:iin yhdessä tunnissa.

On kuitenkin syytä huomata, että tälle älypuhelimelle eivät ole saatavilla Googlen palvelut, mikä voi olla rajoite joillekin käyttäjille. Lisäksi suositellaan vaihtamaan mukana tulevat kuulokkeet laadukkaampiin vaihtoehtoihin paremman äänenlaadun saavuttamiseksi.

Xiaomi Redmi 9C

Aikanaan kiinalaisen yrityksen Redmi-älypuhelinmallisto oli todellinen läpimurto. Ne tarjosivat metallirunkoja, pitkän akun keston ja kilpailijoita parempia prosessoreita. Kaiken tämän sai vielä edulliseen hintaan.

Kuitenkin vuonna 2023 myös muut yritykset oppivat luomaan älypuhelimia samankaltaisilla ominaisuuksilla, lukuun ottamatta metallirunkoa. Valitettavasti Xiaomi on luopunut metallin käytöstä ja suosinut sen sijaan käytännöllistä muovia. Silti 9C-malli pysyy luotettavana ja todella budjettiystävällisenä laitteena.

Tämän puhelimen voi hankkia sekä lapselle että vanhukselle, tai käyttää toisena tai kolmantena työlaitteena. Vaikka taloudelliset resurssit olisivat rajalliset, tämä olisi silti erinomainen ostos.

Tärkeimmät ominaisuudet sisältävät 6,53 tuuman näytön, jonka resoluutio on 1600×720 pikseliä ja pikselitiheys 269 PPI. Puhelin toimii Android 11 -käyttöjärjestelmällä, jossa on MIUI-käyttöliittymä. Sisällä on 8-ytiminen Mediatek Helio G35 -prosessori ja PowerVR GE8320 -grafiikkakiihdytin. RAM-muistin koko on 3 tai 4 Gt ja sisäistä tallennustilaa on saatavana vaihtoehtoina 32, 64 tai 128 Gt, laajennettavissa muistikorttipaikan kautta.

Kamerassa on 13 MP + 2 + 2 MP päämoduuli ja etukamera on 5 MP. Akun kapasiteetti on 5000 mAh. Laitteen mitat ovat 165x77x8,4 mm ja paino on 196 g.

Tämän älypuhelimen etuja ovat erinomainen hinta-laatusuhde, taloudellinen akun käyttö ja kätevä käsituntuma pyöristettyjen reunojen ansiosta.

Kuitenkin laitteessa on myös joitain haittoja. Esimerkiksi vanhentunut Micro USB -latausliitäntä, vaikka vuonna 2023 olisi sopivampaa käyttää Type-C -porttia. Ensimmäisen käyttöönoton yhteydessä ja käytön aikana voi kestää kauan, ennen kuin jokainen sovellus saa luvan käyttää tietojasi, muuten ohjelmat eivät ehkä toimi. Lisäksi etukamera voi tuottaa epäselviä kuvia.

Päätelmä

Valitsemalla budjettipuhelimen vuonna 2023 säästät rahaa vaarantamatta käyttökokemustasi. Miksi et antaisi itsellesi kaikkia nykyaikaisen teknologian etuja liikaa maksamatta? Arvioi edullisten mallien toiminnallisuutta ja mahdollisuuksia, ja huomaat, että budjettipuhelin ei ole vain järkevä valinta, vaan myös mahdollisuus pysyä askeleen edellä nykyaikaa ylittämättä budjettiasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *