Asiat jotka kannattaa ottaa huomioon ostaessasi uutta kannettavaa

Kannettavat tietokoneet ovat erittäin tärkeitä hankintoja elämässäsi. Olit sitten ostamassa sellaista työhön, kouluun tai muuten vain vapaa-ajan viettoon, kannattaa sinun miettiä tarkkaan, minkälaisen valitset. Useita asioita kannattaa ottaa huomioon ja miettiä, ennen kuin teet viimeisen päätöksesi. Näihin kuuluu esimerkiksi tietokoneen tekniset tiedot, käyttöjärjestelmä, koko, sekä muut tärkeät ominaisuudet, jotka vaikuttavat suuresti käyttökokemukseesi, sekä siihen, mitä voit kannettavalle tietokoneella ylipäätään tehdä. Myös budjetti on asia, jota kannattaa harkita tarkkaan.

Käyttöjärjestelmä

Käyttöjärjestelmä on ehdottomasti yksi tärkeimmistä asioista, jotka kannattaa ottaa huomioon uutta kannettavaa tietokonetta ostaessa. Sillä on suurta merkitystä käyttökokemukseesi, sekä jopa kannettavan tietokoneen käytännölisiin ominaisuuksiiin. Sinun kannattaa siis miettiä tarkkaan, mitä yleisimmistä käyttöjärjestelmistä haluat kannettavalla tietokoneellasi käyttää. Näihin käyttöjärjestelmiin kuuluu Microsoftin Windows,  Applen OS X, sekä Googlen Chrome OS. Nämä käyttöjärjestelmät sopivat kaikki monenlaisille käyttäjille, mutta toiset ovat parempia joihinkin käyttötarkoituksiin, kuin toiset. Esimerkiksi Googlen Chrome OS sopii parhaiten perustasoiseen käyttöön, kuten netin selaamiseen, eikä sisällä ominaisuuksia korkeampitasoiseen käyttöön. Microsoftin Windows sopii kaikenlaisille käyttäjille ja antaa hänelle mahdollisuuden tehdä kaikkea, mitä voisit odottaakin. Mac OS X sopii Windowsin tapaan kaikenlaisille käyttäjille, mutta on monilla tavoin valikoiman järkevin vaihtoehto esimerkiksi ihmisille, jotka pitävät esimerkiksi videoiden ja valokuvien muokkaamisesta. Mieti siis, minkälainen käyttäjä olet. Tarvitsetko vain välttämättömät ominaisuudet, vai haluatko kenties kaikkea? Oletko kiinnostunut Windows käyttöjärjestelmän teknillisistä ominaisuuksista, historiasta tai yleisistä tiedoista? Voit tutustua siihen Wikipediassa.

Näytön koko

Kannettavan tietokoneen näytön koko on kiistämättä yksi sen tärkeimmistä ominaisuuksista, joka sinun tulee ottaa huomioon. Kannattaa miettiä, minkälaiseen käyttötarkoitukseen olet kannettavaa ostamassa ja minkä kokoisen näytön mahdollisesti tarvitset. Jos työsi on esimerkiksi hyvin graafisesti intensiivistä ja tarvitset paljon kokoa näytöltäsi, kannattaa tämä huomioida, kun ostat kannettavaa. Jos taas aiot käyttää kannettavaa tehtäviin, jotka eivät vaadi suurta tilaa näytöltä, kannattaa myös tämä huomioida ja kenties voit säästää rahaa budjetissasi. Etsitkö sellaista sivustoa, josta löydät koko Suomen ylivoimaisesti parhaat ja viihdyttävimmät kolikkopelit? Kannattaa tutustua sivustoon ninjacasino.com/fi/kolikkopelit, jonka kolikkopelit ovat markkinoiden innovatiivisempia.

Budjetti

Budjetti on yksi tärkeimmistä huomioitavista asioista, olit sitten ostamassa mitä tahansa. Kannettavia tietokoneita löytyy useista erilaisista hintaluokista. Budjettiin vaikuttaa aina ne ominaisuudet, jota kannettavalta tietokoneeltasi haet. Jos etsit esimerkiksi kannettavaa tietokonetta, josta löytyy korkeatasoinen ja tehokas prosessori, nousee hinta hyvinkin nopeasti. Kannattaa siis miettiä, mitä kannettavalta tietokoneeltasi etsit, paljonko se maksaa ja paljonko olet valmis siitä maksamaan.

Tekniset tiedot

Tämä on yksi ylivoimaisesti tärkeimmistä asioista, jotka tulee ottaa huomioon kannettavaa tietokonetta ostaessa. Sinun kannattaa miettiä esimerkiksi kuinka paljon prosessoritehoa tietokoneeltasi vaadit, tarvitsetko tehokkaan näytönohjaimen, kuinka paljon tallennustilaa vaadit, tai kuinka paljon välimuistia kannettavasi täytyisi pitää sisällään. Tekniset ominaisuudet vaikuttavat ehdottomasti eniten tulevan kannettavasi hintaan, joten asiaa kannattaa miettiä erittäin tarkkaan.

Akku

Kannettavan tietokoneen akku on yksi sen eduista pöytäkoneisiin verrattuna. On siis tärkeää valita sellainen kannettava, jonka akun kestävyys ja laatu vastaa odotuksiasi ja käyttötarpeitasi.

Takuu

Sinun kannattaa aina varautua pahimpaan, kun ostat mitä tahansa laitetta. Kannettavasi voi hajota tai tarvita korjausta. Oikeanlaisella takuulla laitteen korjaaminen tai korvaaminen ei tule maksamaan yhtä suuria summia rahaa, kuin jos sinulla ei olisi sitä. Siksipä kannattaa ottaa myös takuuasiat huomioon, kun olet ostamassa uutta kannettavaa tietokonetta, koska lompakkosi voi kiittää sinua myöhemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *