Minkälainen kannettava sopii parhaiten pelaamiseen?

Maailma on täynnä erilaisia kannettavia tietokoneita, jotka on varustettu erilaisilla komponenteilla. Vain osa näistä kannettavista kuitenkin sopii videopelaamiseen, sillä videopelaaminen vaatii tietokoneelta suuren määrän tehoa, jota suuressa osassa, varsinkin edullisempia kannettavia ei ole. Tämä tehokkuus pelikannettavissa saadaan aikaiseksi asentamalla kyseisiin kannettaviin parempia ja tehokkaampia komponentteja, jotka mahdollistavat korkeamman prosessointitehon, paremman prosessoinnin grafiikoiden osalta, sekä muita tekijöitä. Jos siis olet ostamassa kannettavaa, jota aiot käyttää juurikin pelaamiseen, nämä asiat kannattaa pitää mielessä, jotta valitset oikeanlaisen koneen juurikin parhaalle pelikokemukselle. Syytä on siis pohtia prosessoria ja sen tehoa, kuten myös kannettavan näytönohjainta ja muita yksityiskohtia, kuten välimuistia.

Kannettava tehokkaalla näytönohjaimella

Näytönohjain on yksi tietokoneen ja varsinkin pelitietokoneen tärkeimmistä komponenteista. Se mahdollistaa videopelien graafisen osuuden renderöimisen. Suurin osa videopeleistä vaatii suuren määrän tehoa näytönohjaimelta, koska renderöinti on intensiivinen prosessi, joka vaatii paljon laskentatehoa. Tämä toki riippuu pelistä, mitä aiot pelata, mutta suuri osa esimerkiksi vuonna 2021 julkaistavista uusista peleistä vaatii korkean tason näytönohjaimia toimiakseen kunnolla ja saadaksesi kunnollisen ja viihdyttävän pelikokemuksen. Kun siis olet ostamassa pelikannettavaa, sinun kannattaa tutustua kyseisen kannettavan näytönohjaimeen ja sen tehokkuuteen. Sinun kannattaa myös pohtia, mitä pelejä aiot kyseisellä kannettavalla pelata. Jos peli on graafisesti intensiivinen, se vaatii luultavasti paljon tehoa myös näytönohjaimelta ja tämä kannattaa ottaa erityisen hyvin huomioon valintaa tehdessäsi. Parhaita tämänhetkisiä näytönohjaimia pelikannettaville ovat Nvidian RTX-sarja, sekä AMD:n RX 6-sarja.

Kannettava tehokkaalla prosessorilla

Näytönohjaimen lisäksi, tehokas pelikannettava tarvitsee tehokkaan prosessorin. Prosessori on komponenttina tietokoneen aivot ja vastaa näytönohjaimen tapaan laskennasta, joka mahdollistaa videopelien toimimisen tietokoneellasi. Videopeleille prosessori ei ole yleensä läheskään yhtä tärkeä, kuin näytönohjain, mutta sillä on silti paljon painoarvoa pelin yleiselle toiminnalle. Kun siis olet ostamassa pelikannettavaa, on syytä pohtia, kuinka tehokkaan prosessorin mahdollisesti tarvitset. Suurin osa videopeleistä toimii mainiosti esimerkiksi Intelin i5-sarjan prosessoreilla, kunhan kannettava on myös varustettu tehokkaalla näytönohjaimella. Oletko kiinnostunut sivustosta, joka tarjoaa sinulle Suomen laadukkaimman sivuston, jossa voit kokea parhaat kolikkopelit? Sinun kannattaa tutustua osoitteeseen netticasino.com/kolikkopelit, sillä sivuston kolikkopelit ovat Suomen ja koko maailman mielenkiintoisimpia.

Välimuisti

Tehokas pelikannettava ja laadukkaat pelikokemukset tarvitsevat myös tasokkaan määrän välimuistia, eli RAM-muistia. Suurin osa videopeleistä tarvitsee vähintäänkin 8 gigatavua välimuistia, toimiakseen hyvin. Vuonna 2021 kuitenkin 16 gigatavua RAM-muistia alkaa olemaan normaalimpi määrä, jota tarvitaan. Kun siis olet ostamassa pelikannettavaa, on syytä ottaa huomioon välimuistin määrä ja selvittää, kuinka paljon mahdollisesti tulet tarvitsemaan. On suositeltavaa valita 16 gigatavua, mutta pärjäät myös 8 gigatavulla, jos pelaamasi pelit ovat kevyitä. Oletko kiinnostunut siitä, mihin RAM-muisti ylipäätään perustuu teknillisellä ja tieteellisellä tasolla? Sinun kannattaa lukea aiheesta lisää Wikipediassa.

SSD tai kiintolevy

Videopelit vievät paljon tallennustilaa tietokoneeltasi. Suurin osa peleistä vie kymmeniä tai jopa satoja gigatavuja tallennustilaa. Tarvitset siis hyvän määrän tilaa videopeleillesi ja muille ohjelmistoille pelikannettavallasiTallennustilaa on yleensä joko SSD:n, eli niin sanotun Solid State Driven muodossa, tai perinteisen levypohjaisen kiintolevyn muodossa. Erot näiden välillä ovat kirjoitus ja lukunopeuksissa. SSD on tunnetusti paljon perinteistä kiintolevyä nopeampi, mutta ne ovat myös hieman kalliimpia. Keskimääräinen pelikannettava tarvitsee yleensä ainakin noin 500 GB tallennustilaa, mutta 1 TB on myös järkevä vaihtoehto. Oletko kiinnostunut siitä, mihin SSD:t perustuvat? Aiheesta kannattaa lukea lisää Avastin verkkosivuilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *