Parhaat Nokia kännykät 2019

Nokia -yhtiö tuottaa ihania älypuhelimia Android One -käyttöjärjestelmän perusteella. Tässä tapauksessa Google -yritys on hankkija, ja se ohjaa kaikkia seuraavia uudistuksia. 2019 vuoden alussa markkinoilla on jo Nokia -brändin suosittuja laitteita, joista käyttäjät kertovat positiivisia arvosteluja. Tässä artikkelissa on laadittu parhaiden Nokia puhelimien lista, johon kuuluu erilaisten ostajien mielipiteitä.

1. Nokia 8.1

Nokian paras laite on Nokia 8.1, joka ilmestyi markkinoille v. 2018. Runko on tehty lasista ja alumiinista, se on varustettu IPS 6.2 tummaisella näytöllä, Full HD+ resoluutiolla ja Snapdragon 710 -suorittimella. Tähän prosessoriin kuuluu 8 ydintä ja Adreno 616 -näytönohjain.

Tuplatakakamera on 12+ – ja 13 Mp, omistaa kuvanvakaimen, f/1.8 -valaitusaukon ja 1/2.55 -näytön. 4 Gt RAM-muistia, 64 ROM-muistia, microSD-korttipaikkaan voidaan laittaa toinen SIM-kortti.

Akku on 3500 Mah, pikalataus toteutetaan laturin (18 Wt) avulla, NFC, USB Type-C -liitäntä, WiFi, Bluetooth 5.0. Ei ole mitään puutteita, koska Nokia 8.1 -mallin hinta ja laatu täydentävät toinen toista. Käyttäjät huomasivat, että laitteelta puuttuu mahdollisuus “piilottaa otsatukkaa”. Sitä tehdään vain kehittäjän tilassa, mikä on vaikeampi.

Parhain hinta: Amazon.de

2. Nokia 7.1

Tämä laite ilmestyi jo 2018 vuoden lokakuussa, ja neljästä kuukaudesta se on tullut suosituksi ja saanut käyttäjien positiivisia arvosteluja. Markkinoilla tämä malli myydään jo kauan, siis ei ole mitään ostamisen ongelmia.

Matkapuhelin on tehty lasista ja alumiinista, varustettu 5.84 tummaisella Full HD+ näytöllä ja HDR10:llä. Laite mahtuu mukavasti käteen, sen päällä on Gorilla Glass 3 -suojalasi. Älypuhelin toimii Android 8.1 Oreolla, ja se uudistuu suoraan Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäksi. Prosessori on Snapdragon 636. Se on vähän huonompi kuin Snapdragon 710, joka on sisäänrakennettu uuteen Nokia 8.1 -malliin, mutta toimii hyvin 8 ytimellä.

On kaksi Zeiss kameraa, joiden koot ovat 12 ja 5 Mp, valotusaukko on  f/1.8. Laite tallentaa 4K videoita 30 kuvaa sekunnissa. 3060 Mah -akku kestää 22:48 tuntia puhelua, 11 tuntia surffaamista ja 9:31 tuntia videoiden toistamista. Laturin suorituskyky on 18 Wt, on pikalataus, akku lataa 45 %:iin 30 minuutissa.

On NFC, 3.5 mm -audioliitäntä, USB Type-C ja WiFi. Ei ole mitään suuria puutteita. Jotkut käyttäjät valittavat, etteivät he saa lyhyitä tekstiviestejä. Tätä varten kannattaa täytyy poistaa mustaan listaan lisätyt numerot.

Ei ole mahdollisuutta “piilottaa otsatukkaa”. On ratkaisu tälle ongelmalle, pitää valita Laajat kehykset -tila.

Parhain hinta: Amazon.de

3. Nokia 6.1

Tämä laite kuuluu keskiluokan matkapuhelimien luokkaan, ja se muistuttaa Nokia 7.1 -mallia muotoilullaan. Lisäksi se toimii Android One -käyttöjärjestelmällä kuten kaikki muut Nokia -puhelimet. Malli omistaa Gorilla Glass 3 -suojalasin, on myöskin varustettu 5.8 tuuman näytöllä ja 2280×1080 resoluutiolla.

Laitteen sisällä on Snapdragon 636 -prosessori, on tuplapääkamera, joiden koot ovat 16+ ja 5 Mp, valotusaukko f/2. Selfiekamera on 16 Mp. Laitteeseen on sisäänrakennettu 3.5 mm -kaiutinliitin, WiFi AC, Bluetooth 5.0 ja USB Type-C. 3060 Mah -akku kestää koko päivän ilman latausta. Pitää uhrata paljon voimia, että akku tyhjenee iltaan asti. On QC 3.0 -ohjelma, ja akku lataa nopeasti.

Puutteet ovat seuraavia. 10 Wt -laturi kuuluu pakkaukseen, muttei se tue Quick Charge 3.0 -teknologiaa. Vaikka on helppoa löytää sellaisen laturin jostakin kaupasta. Toiseltaan matkapuhelin toimii pysyvästi ja nopeasti, ei ole muita ongelmia.

Tämä malli kuuluu keksiluokan ryhmään, älä odota siitä korkeanlaatuisia kuvia tai korkeata suorituskykyä. Ei ole HDR10 -tukea, joka on sisäänrakennettu Nokia 7.1 -malliin.

Parhain hinta: Amazon.de

4. Nokia 5.1 Plus

Vielä hyvä älypuhelin on Nokia 5.1, joka toimii Android One -käyttöjärjestelmällä ja MediaTek Helio P60 -prosessorilla, jolla on 8 ydintä ja Mali-G72 -grafiikkaa. Näyttö on 5.86 tuumaa, HD resoluutio, valitettavasti ei ole HDR10 -tukea.

On kaksi takakameraa eli 13 Mp pääkamera ja 5 Mp syvyyskamera. Laitteessa on 3.5 mm, 3060 Mah -akku, laturi USB Type-C ja WiFi AC. Valitettavasti ei ole NFC eikä pikalatausta, mitä ei ole ihmettä.

Ei ole puutteita, koska tämä malli maksaa vähän. Sillä on vahva runko ja tyylikäs muotoilu. Jos etsit edullista hintaa maksavaa kännykkää, Nokia 5.1 Plus on paras valinta niiden Android -älypuhelimien joukossa, jotka eivät omistaa NFC -ohjelmaa.

Parhain hinta: Amazon.de

5. Nokia 3.1 Plus

Listamme lopussa on yksi edullisista älypuhelimista, jotka omistavat NFC ja 6 tuuman ison näytön. Laitteella on metallirunko, 2 SIM-korttia, ja käyttöjärjestelmä uudistuu suoraan Android 9 Pieksi.

Kännykän sisällä on heikko MediaTek Helio P22 -suoritin, joka eroaa energiakulutuksella. 3500 Mah -akku sallii puhelimen toimia kaksi vuorokautta aktiivista käyttöä. On kaksi kameraa (13 ja 5 Mp), jotka ottavat valokuvia päivällä keskitasolla.

Pakkaus sisältää NFC ja 3.5 mm kaiutinliitimen. Puutteisiin kuuluvat microUSB -liitäntä, hidas WiFi ja HD resoluution näyttö, jonkun pikselitiheys on 268 ppi. Tämän matkapuhelimen hinta vastaa laatua. Tavallisesti sen ostavat ihmiset, jotka haluavat käyttää NFC -toimintaa, mutteivat maksaa enemmän.

Parhain hinta: Amazon.de

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *