Wish -verkkokauppa

Mikä on Wish? Älä kiirehdi vastaamaan, että se tarkoittaa toive-sanaksi suomen kieleksi. Jos matkapuhelin ja shoppailu ovat parhaita ystäviäsi, varmasti olet jo tutustunut tähän verkkokauppaan. Jos et, lue tarkasti seuraava informaatio. Wish on sekä verkkokauppa että mobiili sovellus, jonkun avulla shoppailua rakastavat ihmiset voivat helposti tehdä ostoksia.

Tämän sovelluksen pääpiirre on helppokäyttöisyys ja koukuttavuus. Jollakin tavalla se muistuttaa monille tuttua Pinterest –saittia, koska Wishilla myöskin tarvitset yhden napautuksen, jotta ostaa jotakin uutta. On mielenkiintoista, että melkein kaikki Wishilla tavattavat tavarat ja kauppiaat ovat kiinalaisia.

Jotkut voivat rehellisesti kysyä, miten tämä sovellus eroaa hyvin tunnetuista AliExpressistä, eBaysta tai muista kiinalaisista nettikaupoista. Tämä on hyvä kysymys. Kannattaa kiinnittää huomiota, että Wish auttaa ihmisiä tekemään ostoksia, se tarjoaa erilaisia mielenkiintoisia variantteja, ja aina tietää paremmin, mitä ihminen haluaisi ostaa. Toisin sanoin impulsiiviset ihmiset ovat Wishin parhaita asiakkaita.

Wish –saitti käyttää houkuttelevaa systeemiä, joka pakottaa tulevia ostajia kiinnittämään huomiota erilaisiin tavaroihin. Tavallisesti se tapahtuu seuraavalla tavalla.

Tavaroita koskevia tietoja ja niiden nimiä ei näy. Eli ostaja, kun avaa jonkun tuotteen sivun, näkee vain tavaran kuvan ja hänelle sopivan hinnan.

Sitten ostaja avaa tavaran sivun, ja äkkiä ymmärtää, että se ei ole tavara, jonka hän näki viimeisellä sivulla.

Ostokset tehdään jopa älypuhelimien pienten näyttöjen avulla. Äkkiä ilmestyvät Melkein loppu –fraasit vain pakottavat ostajia kiirehtimään ja nopeasti toteuttamaan ostoksia.

Jos haluat ostaa jotakin elektroniikkaa, ja kiinnität suurta huomiota laitteiden ominaisuuksiin, oikeat kiinalaiset verkkokaupat ovat ihanteellisiä paikkoja tätä varten. Ei saa kieltää, että tämä Wish –saitti saattaa antaa ostajille paljon inspiraatiota ja ajatuksia tulevia vaatteita tai kodin koristeluja varten.

Wishin eri sovellukset

Ei ole tärkeätä, onko sinulla iPhone tai Samsung, koska sekä Appstoresta että Google Play –kaupasta löytyy pari sovellusta, jossa toimii Wish –nettikauppa. Ne ovat seuraavia:

  • Wish (pääsovellus, joka vastaa vaatteista, koruista, elektroniikasta jne.)
  • Geek (elektroniikkaa koskeva sovellus)
  • Home (koostuu kodin sisustustavaroista)
  • Cute (kosmetiikkaa koskeva sovellus)
  • Mama (äitiys- ja vauvatuotteita)

Yhtäältä on oikein outoa, että on olemassa muutama Wishin sisältävä sovellus, vaikka kaikki tavarat löytyvät pääsovelluksesta. Mutta sellainen tilanne omistaa plusseja. Miksi ihmisen, joka on jo päättänyt ostaa tavaroita kotia varten, täytyy katsella muita tuotteiden joukkoja, kunnes hän löytää itselleen sopivan tavaran monien muiden keskuudessa. Nimenomaan sellaisissa tapauksessa ihmistä auttaa monien sovelluksien määrä.

Kuitenkin ei jokaista tavaraa kannata tilata Wishistä. Esimerkiksi se koskee kiinalaista kosmetiikkaa. Jos yritetään etsiä Googlessa china cosmetics dangers –fraasia, siis voidaan lukea paljon erilaisia ja surullisia asioita tästä aiheesta. Tästä syystä harva suosittelee tilata tätä kosmetiikkaa Kiinasta.

Yleensä kun tilaat jotakin Wishistä, pitää olla huolellisena. Esimerkiksi jos haluaisit ostaa vaatteita, ehdottomasti valitse isomman koon, koska kiinalaiset vaatteiden koot eivät vastaa eurooppalaisiin. Myöskin aina on parempi lukea eri ostajien arvosteluja ollakseen valmis erilaisiin odottamattomiin tapahtumiin.

Wishin avulla tilaaminen Suomeen

Vaikka Wishin monet tuotesivut ovat saatavilla sekä englanniksi että kiinaksi, suomen kieli myöskin voidaan valita. Korostetaan vielä pari tärkeätä asiaa:

Toimitusajat

Jos luetaan paljon erilaisia kommentteja, joita on jääty Google Play –kauppaan, alat luulla, että keskimääräisesti tavara tulee asiakkaan luokse 2-4 viikon kuluttua. Oikeastaan ei saa nimittää tarkkaa toimitusaikaa, koska se riippuu monista tekijöistä. Kuitenkin tämä luku eroaa erilaisissa kiinalaisissa nettikaupoissa.

Maksutavat

Maksukeinona Wishissä käytetään Klarna –systeemiä. Jos ehdottomasti haluat maksaa ostoksista luottokortilla, hyvänä varianttina on Norwegianin Visa –kortti.

Jotta saada sen, pitää täyttää hakemus, se toteutetaan 5 minuutissa, ja noin viikon jälkeen ihminen saa omansa kortin.

Toimitusmaksut

Wishistä puuttuu ilmaisia postikuluja. Tästä aiheesta löytyy enemmän informaatiota tavaran tuotesivulta, voidaan katsoa sitä Arvioitu toimitus –osastossa.

Tulli

Tässä myymälässä myytävät monet tuotteet lähetetään Kiinasta, ja tästä syystä ostajan täytyy maksaa lisää 22 euroa tullimaksuista. Myöskin ei saa unohtaa 24 % ALV:sta.

Päätulokset Wishistä

Jos osaat tehdä ostoksia mielelläsi, siis varmasti suoraan rakastut Wish –nettikauppaan. Ei ole tärkeätä, menetkö bussilla tai kävelet koiran kanssa, voit samantien tilata jotakin suoraan Kiinasta vain yhdellä klikkauksella. Päinvastoin jos et voi nimittää itseksi impulsiiviseksi ihmiseksi ja olet tottunut miettimään kaikesta toiminnastasi, varmasti Wish –kauppa ei sovi sinulle. Tämä tilanne ei ole tragedia, koska onneksi Kiinassa on muutamia hyviä nettikauppoja kuten AliExpress.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *