Kamerakopterien 2019 lista

Kvadrikopterit, kuvauskopterit, kopterit, dronet, dronit… Lempilapsella on monta nimeä. Ne ovat tulleet jäädäkseen ja ilmassa hyvin pysyäkseen, monasti lentäjän lentotaidosta riippumatta. Jo muutama vuotta sitten suorituksistaan huippulennokit, jotka ovat nykyään lähes jokamiehen saattavissa, olivat vain puolustusvoimien ja turvallisuuspalveluiden käytössä.

Kun vihdoin saavut kopteriostosten jännittävään maailmaan, kannattaa pitää mielessä mitä varten aiot ostaa nelikopterin, ja budjetti, tietysti. Halvimmat mallit maksavat noin 15 euroa. Mutta ne eivät pääse tähän parhaiden kuvauskopterien listaamme. Listassamme kaikki mallit jaetaan kolmeen ryhmään. Ensimmäiseen ryhmään kuuluu edullisemmat kopterit, joiden hinta ei ylitä 150 euroa. Toisessa ryhmässä on malleja, joiden hinta jo 500 euron paikkeilla. Kolmanteen ryhmään liitetään järeämmät lennokit, joiden hinta vaihtelee 500 – 1500 euron välissä. Mielestämme ei ole mitään järkeä ostaa kuvauskoptereja, jotka maksavat alle 50 euroa. Sellaisten laitteiden ominaisuudet ovat hyvin rajoitettuja, tästä syystä kiinnostus koko harrastukseen häviää nopeasti. Listamme kallein malli maksaa noin 1000 euroa, siinä on ihana kamera ja lentoaikaa 30 minuuttia.

500 euron satsaus riittää ammattinelikopterin, jolla kaikki tärkeimmät ominaisuudet.

Toivomme lämpimästi, että tästä jutustamme on sinule hieman apua koptereiden suuressa maailmassa. Ole hyvä ja lentoon siitä vaan!

1.  Syma X8HG

Syma X8HG

Ensimmäiselle sijalle on päässyt Syma -yhtiön nelikopteri. Tämä malli saa pääpalkinnon ehkä parhaasta hinta-laatu suhdestaan. X8HG maksaa vain 120 euroa. Listassamme tämä malli ei ole edullisin, mutta kyllä kannattaa kiinnittää huomiota siihen, kuinka hyvää laatua valmistaja tarjoaa tähään hintaan. Kopterin mitat ovat 500 x 500 x 190 mm, ja paino on 1,6 kiloa. Pakkaukseen kuuluu kauko-ohjain, jonka avulla ohjaat kevyesti nelikopteria 70 m lentoetäisyteen. 70 m on kyllä paljon.

Etusijallamme se on pääasiassa mainion kameransa ansiosta. Nelikopterin kamera on 8 MP (GoPro-luokkaa). Videoiden laatu ei tuota pettymystä ostajalle. Jos tulevaisuudessa haluat vieläkin paremman kuvan, voit helposti vaihtaa kameran. Ainoa sisäänrakennetun kameran miinus on se, että se ei pysty näyttämään kuva lennossa. Siis halutessasi katsomaan kuvattu materiaali joudut kytkemään lennokkisi tietokoneseen.

Vielä yksi Syma X8HG -laitteen puute koskee sen lyhyttä lentoaikaa. Laite lentää vain 7 minuuttia sisäänrakennetun akun ansiosta (2000 mAh). Akun lataus vaatii noin tuntia. Kannattaa (muuten, kuten aina dronien kanssa) hankkia ainakin kaksi 7.4 W akkua, vähintään 2000 mAh.

Plussat:
 • Hinta-laatu suhde
 • Mainio kamera
 • Ohjain kuuluu toimitukseen
 • Voit asentaa oman upgrade kameran
Miinukset:
 • Varsin lyhyt lentoaika
 • Puuttuu FPV (First Person View)

Parhain hinta: Amazon.de

2. Xiaomi Mi Drone 4К

Xiaomi Mi Drone 4К

Toiselle sijalle on päässyt ns. ”ammattinelikopteri”. 400 euron hinnalla. ”Ammatti” sen takia että vielä pari-kolme vuotta takaperin tälläiset olivat vain ammattilaisten ulottuvilla. Xiaomi -yhtiö on tuottanut markkinoille aika hienon laitteen, jonka ominaisuudet sallivat sen hyvinkin kilpailla kalliimpienkin mallien kanssa. Ensimmäisillä ohjelmistoversioilla oli löydetty joitain bugeja,. Nyt ohjelmisto on uudistettu ja viimeistelty, ja kamerakopteri toimii lähestulkoon ihanteellisesti.

Laitteeseen sisäänrakennettu 12 MP -kamera ottaa todella vaikuttavia kuvia ja videoita. Objektiivin aukko on F2.8, polttoväli on 3,7 mm, katselukulma on 94°. Kuvan maksimi resoluutio on 3000 х 4000 pikseliä, Full HD videon kuvaamiseen löytyy 60 fps. On tietysti saatavissa 4K –videokuvaukset, 30 fps. Optiimikuvaukseen kopteri pystyy maantasosta aina 500 m korkeuteen saakka, mutta muista lainsäädäntöä, saat lennättää 150 m korkeintaan (lentokentien läheisyydessä 50 m). Yhteys kopteriin ylettyy jopa 2 km etäisyyteen. Mutta tässäkin tapauksessa, pysyäksesi lain säätämissä rajoissa, sinun täytyy olla aina suorassa näköyhteydessä lennokkiisi.

Laitteen ohjaus on kätevä. Edistyksellisen ohjelmiston myötä kopteri pystyy tulla toimeen tuulen vahvemmakin pyörimisliikkeen kanssa. Mikäli tuuli on puuskittaista, laite pysyy yhdessä paikassa valitaessaan sopivaa asemaa tuulen voimakkuudesta riippuen. Vaakasuunnassa laitteen nopeus on 18 m/s, nostonopeus on 6 m/s. Kopterin paino on 1390 g, mitat ovat 310 x 380 x 53 mm.

Plussat:
 • Kuvan ja videon kuvaamisen laatu
 • Hyvä mielyttävä ohjaus
 • Saat lennokkisi takaisin turvallisesti kotiin, vaikka akku on kohta lopussa.
 • Yhteyden etäisyys
Miinukset:
 • Ohjelmiston pientä häikkää

Parhain hinta: Amazon.de

3. DJI Phantom 4 Advanced

DJI Phantom 4 Advanced

DJI:n Phantom -linjasto kuuluu erittäin suosittujen kamerakopterien joukkoon. Nyt Phantom 4 Advanced on uusin ja saatavissa oleva laite. Se maksaa noin 1000 euroa, ja tämä hinta on ainoa syy, josta tämä kopteri ei ole päässyt listamme ensimmäiselle sijalle. Nämä mallit ovat suosittuja mainion ohjausjärjestelmän ja mukavan ohjelmiston ansiosta.
DJI -yhtiön suunnittelijat kiinnittivät paljon huomiota ohjelmistoon. Se antaa aloittelijoille tutustua kopterin käyttöön ennen kun ollaan valmiina varsinaiseen lentoon . DJI Phantom: iin on asennettu tehokas järjestelmä, jonkun avulla laite väistää esteitä ilman suurimpia vaikeuksia.

Nelikopteri on todella nopea, ja sillä on onboard 20 MP -kamera, joka kuvaa jopa 4K videoita 60 fps.
Phantom 4 Advanced eroaa edellisestä Phantom 4 Pro+ -laitteesta taka- ja sivuanturien poissaololla. Advanced-malli siis on varustettu vain ylös ja alas suunnatuilla antureilla. Sen takia se ei pysty automaatisesti väistämään esim. puiden oksia tms. Joten se suunnattu siis edistyneelle käyttäjälle. Muuten Phantom 4 Advanced ei ole yhtikäs huonompi Phantom 4 Pro+ verrattuna. Kopterien kanssa pakkaukseen kuuluu kätevä kauko-ohjain 5.5 tuuman näyttöineen. Laite toimii 2.4 GHz taajuudella

Plussat:
 • Korkealaatuinen kamera
 • Kauko-ohjain LCD -näytöllä
 • Kätevä ja varma ohjaus
 • Lentoaika ja -kantama
 • Pitkään toimiva akku
Miinukset:
 • Hinta
 • Taka- ja sivuanturit puuttuvat

Parhain hinta: Amazon.de

4. DJI Spark

DJI Spark

Neljännellä sijalla on vielä yksi DJI -yhtiön pieni Spark -nelikopteri. Se painaa vain 300 g, ja mahtuu helposti pieneen laukkuun mittojensa ansiosta. Laitteen mitat ovat 143 x 143 x 55 mm, ja tämä koko tietysti asettaa rajansa lentoaikaan. Maksimi lentoaika on 16 minuuttia, mutta se on melko hyvä sellaiselle pienokaiselle.

Ensiksi DJI Spark tunnetaan erityisen kätevänä selfie-videoihin sopivana nelikopterina. Ohjelmisto sallii ohjata laitetta eleillä. Kuvien ottamiseen tarvitaan erikoismerkit. Ohjaus toteutetaan kauko-ohjaimen, älypuhelimen tai tabletin avulla. Kauko-ohjaimella kopteri pystyy lentää 1500 m etäisyyteen saakka. Jos ohjaat kopteria Android-laitteella, WiFi -yhteys toteutaan 100 m rajoissa.

Laitteen runkoon on asennettu hyvä 12 MP -kamera, jonka CMOS paneeli on ½.3 tuumaa. Jos etsit hyvänlaatuisen ja kätevän kopterin matkailun ja tapaamisen ystäviesi ja sukulaisesi kanssa parhaita hetkeja ikuistamiseksi , tämä malli sopii ihanteellisesti. Ehkä ainoa este jollekulle on laitteen suhteellisen korkea hinta eli 417 euroa. Mutta tuskin löydät parempaa vaihtoehtoa tästä luokasta.

Plussat:
 • Pieni koko ja kevyt paino
 • Selfie-videon kuvaamisen kätevyys
 • Korkealaatuinen kamera
 • Ohjaus myös eleillä
Miinukset:
 • Suhteellisen korkea hinta
 • Lyhyt lentoaika

Parhain hinta: Amazon.de

5. CXHOBBY CX-10W

CXHOBBY CX-10W

Mikrokopteri, jonka mitat ovat 62 x 62 x 20, on päässyt listamme viidennelle sijalle, ja siihen on vakavat syyt. Vain 28 eurolla saat mahdollisuuden tarkkailla kaukana sijaitsevia esineitä älypuhelimella tai tabletilla ”suorassa lähetyksessä”, siis FPV:llä. Lentoetäisyys saavuttaa 30 metriin. Valitettavasti videon laatu ei ole korkeata, koska sisäänrakennetulla kameralla vain 0,3 MP. Ohjaus toteutetaan WiFi:lla tai Bluetoothilla.

Laitteen paino on 15 g, tästä syystä ei kannata luottaa pitkään lentoaikaan. 150 mAh -akku ei salli kopterille lentää kauemmin kuin 4 minuuttia. Tämä laite tulee ihanaksi lahjaksi lapselle tai aikuisellekin. Sillä voi turvallisin mielin tutustua ensimmäisen kerran lentävään koneeseen, joka pystyy kuvaamaan videoita. Kopterin runko on tehty hyvänlaatuisella tasolla, sen vuoksi jos se putoaa tai törmää, vain laitteen potkurit saatavat kärsiä. Onneksi varapotkureita saa netistä, ja asennus onnistuu helposti.

Plussat:
 • FPV
 • Minimaaliset mitat ja paino
 • Edullinen hinta
Miinukset:
 • Kuvan ja videon laatu ei ole sitä korkeata luokkaa
 • Lyhyt lentoaika

Parhain hinta: Amazon.de 

6. DJI Mavic Air

DJI Mavic Air

Palataan ammattimalleihin ja kerrotaan vielä yhdestä kivasta DJI -nelikopterista. Mavic Air maksaa tuhdit 670 euroa. Toki tätä hintaa maksat sirosta koosta ja ihanasta kuvaamisen laadusta. Tämä kopteri on varustettu 12 MP (CMOS -sensori) kameralla ½.3 tuuman näyttöineen. Kamera pystyy laadukkaisiin 4K 30 fps videoihin.

Tämän mallin ehkä pääetu on sen mitat. Saat mukanasi aina kulkevan kopterin, joka propellerit sisään taitettuina ei ole isompi kuin IPhone 7 Plus. Mitat ovat 168 x 83 x 49 mm , eli ero smartfoneen koskee vain paksuutta. Sen lisäksi sisäänrakennetun akun tilavuus on 2375 mAh, ja antaa kopterin noin 21 minuutin lentoaikaa. Pystysuunnassa yhteyden etäisyys on 500 m, vaakasuunnassa jopa 2000 m.

Mallin ainutlaatuinen ominaisuus on 7 sisäänrakennettua anturia, joiden avulla navigoidaan 3D reaalimaailmassa. Sellainen tarkkuusjärjestelmä tekee Mavic Air -laitteen erittäin ketteräksi, sekä vähentää törmäyksen riskit.

Jos olet valmis pullittamaan lähes 700 EUR mukavasta koosta, kuvan ja videon laadusta, ohjauden kätevyydestä, tämä nelikopteri on sinua varten.

Plussat:
 • Kopteri on kokoontaittuva
 • Korkealaatuinen videon taso
 • Pieni koko ja paino, kulkee aina mukanasi
 • Pitkä lentoaika
 • Ketterys ja helppo ohjaus
Miinukset:
 • Suhteellisen korkea hinta

Parhain hinta: Amazon.de

7. Hubsan X4 H501S

Hubsan X4 H501S

Jos sinulla on nyt 200 euroa kopteribudjettia taskussa ja mietit, minkä kameralla varustetun nelikopterin valita, kannattaa kiinnittää huomiota tähän malliin. X4 H501S on suosittu kovasti sekä Suomessa, että koko maailmassa. Netissä pyörii paljon juuri tätä kopteria koskevia video-arvosteluja monilla eri kielillä. Ainakin englannin kielellä ihmiset aktiivisesti käsittelevät erilaisia kysymyksiä, jotka koskevat tätä kopteria. Jos osaat englantia suhtkoht sujuvasti saat vastauksia moniin kysymyksiin, jotka koskevat X4 H501S -mallia.

Nelikopteri painaa 410 g, rungon mitat ovat 220 x 220 x 70 mm. Laite on varustettu hyvin tehokkaalla akulla (2700 mAh) joka antaa 20 minuutin lentoaikaa normaalisäässä. Jos tuuli on voimakasta, laitteen lentoaika tietysti lyhenee. Tämän mallin hyväksi valinnaksi tekevät pääominaisuudet ovat suora videolähetys (FPV) laitteen kamerasta kauko-ohjaimen näyttöön, hyvä GPS -ohjelma ja helppokäyttöinen ohjaus. Lisäksi sisäänrakennettu kamera kuvaa hyvänlaatuisia kuvia ja HD -videoita.

Plussat:
 • Pitkä lentoaika
 • GPS
 • Pienet mitat ja paino
 • Videon suora lähetys (FPV)
 • Kauko-ohjain näytöllä
Miinukset:
 • Kameran laatu keskiverto

Parhain hinta: Amazon.de

8. Xiaomi MiTu Minidrone 720P

Xiaomi MiTu Minidrone 720P

60 euroa maksava Xiaomin minikopteri tulee ihanaksi ostokseksi aloittelijoille, jotka etsivät edullisemman kopterin, joka on varustettu hyvällä kameralla. Hinnastaan huolimatta laite kuvaa hyvänlaaituisia videoita (resoluutio on 720 p) ja kuvia (1600 x 1200 p). Kopteri ohjataan älypuhelimen tai tabletin avulla (iOs tai Android). Yhteys toteutetaan WiFi:lla, ja sen vuoksi lentoetäisyys on rajoitettu 50 metriin.

MiTu Minidrone on kyllä ansainnut nimeään, sen mitat ovat vain 91 x 91 x 38 mm, paino on 88 g. Akku ei tieteenkään niin tehokas, vain 920 mAh. Tämä ominaisuus rajoittaa lentoaikaa 10 minuuttiin. Jos ostat muutaman vara-akun, Minikopteri on kyllä varteenotettava eka-kopterin vaihtoehto hyvin monille.

Plussat:
 • Hyvänlaatuinen kamera
 • Pienet mitat
 • Nopea akkulataus
Miinukset:
 • Lyhyt lentoaika

Parhain hinta: Aliexpress.com

9. Hubsan X4 Desire FPV H502S

Hubsan X4 Desire FPV H502S

319 euroa maksavan Hunsanin pienen dronen mitat ovat 165 x 165 x 80 mm, ja paino on 150 g. Pakkaukseen kuuluu kauko-ohjain, sen avulla kopteri lentää 200 m etäisyyteen. Akku on varsin pieni (610 mAh). Akun vuoksi lentoaika on rajoitettu 12 minuuttiin, mutta silloinkun akku on melkein lopussa, laite kuitenkin pystyy lentämään palatakseen johonkin turvaan tai sinun syliisi.

Mallin nimestä eli X4 Desire FPV H502S selviää, että laitteella on videon suora lähetys lentäjän kauko-ohjaimen näytölle (FVP). Valitettavasti videoiden laatu on keskivertolaatua. Kameran resoluutio on 2 Mp, ja videot kuvataan 720 p resoluutiossa. Tämä malli on päässyt kameralla varustettujen nelikopterien listamme 9. sijalle hyvänlaatuisen ohjelmiston, GPS:n ja kätevän näyttökauko-ohjaimen ansiosta.

Halutessasi voit asentaa droneen paremman kameran, esim. action-luokkaa ja saada todella kivan kuvan. Mikäli et halua kärsiä tulevaisuudessa siitä, että lentoaika on rajoitettu 12 minuuttiin, kannattaa ostaa 2-3 vaihtoakkua. Niiden hinnat kun ovat laskemassa koko ajan.

Plussat:
 • Mitat ja paino
 • Videoiden suora lähetys (FPV)
 • Kauko-ohjain näytöllä mukana
 • Action-kamera
Miinukset:
 • Sisäänrakennetun kameran laatu ei ole korkea
 • Akku ei kovin tehokas

Parhain hinta: Amazon.de

10. Syma X8C

Syma X8C

Sama valmistaja Syma, jonka malli on päässyt ensimmäiselle sijalle, täällä meidän listallamme vielä kerran. Kymmenes sija ei suinkaan tarkoita ettei tämä lennokki ansaitse huomiota. Näiden valitsemamme 10 parhaiden kopterien hinnat ja laadut ovat kohdallaan, vaikka markkinoilla on kyllin paljon muitakin dronejen malleja. X8C maksaa noin 110 euroa, ja eroaa X8HG -mallista kameralla. Lisäksi X8HG:n paneelin resoluutio on 8 Mp, ja tämän mallin paneelin resoluutio on 2 Mp.

Muut ominaisuudet ovat samoja. Dronen mitat ovat 500 x 500 x 190 mm, paino on 600 g. Kopterin lentoetäisyys on 100 m, se ohjataan radio-ohjaimella, joka kuuluu pakkaukseen. X8C:n rakenne on vahva, vaihdettavat suojaukset suojelee dronen vaurioittamisesta. Kopteri pystyy nostaa ilmaan standardin GoPro –kameran tai vastaavan.

Plussat:
 • Sopiva hinta
 • Kauko-ohjain kuuluu toimitukseen
Miinukset:
 • Kamera ei ole kovin hyvä
 • Lyhyt lentoaika

Parhain hinta: Amazon.de

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *