17 tunnettua kiinalaista verkkokauppaa

Tänään puhutaan vähän Kiinassa sijaitsevista verkkokaupoista, joista jokainen voi tehdä ostoksia. Tällaisia ostoksia voivat olla sekä vaatteet että elektroniikka ja mitkä vaan muut tavarat.

Miksi nykyään monet ihmiset pyrkivät ostamaan tavaroita kiinalaisista verkkokaupoista? Jos vain valitaan sopiva myyjä tai kauppa, tällainen ostaminen tulee helpoksi, halvaksi ja jopa turvalliseksi. Sitä paitsi kiinalaisissa kaupoissa on käytössä tarkastettuja maksukeinoja.

On ihmeellistä, että Kiinasta on mahdollista ostaa jopa ruuvi, jonka hinta on 0,50 €, eikä sen toimittamisesta tarvitse maksaa mitään. Toisaalta se taitaa näyttää oudolta. Jos Suomen posti vaatii 1,20 € siltä, joka vain haluaa lähettää postikortin samassa maassa asuvalle ystävälle, niin mitenkä olisi mahdollinen ilmainen toimitus niin kaukana sijaitsevasta maasta? Ei kannata ihmetellä tätä ilmiötä, koska on varmaan olemassa jokin sopimus postin ja kiinalaisten verkkokauppojen välillä, joka tekee pakettien lähettämisestä Kiinasta Suomeen helpon ja edullisen.

Jos joku on kiinnostunut brändituotteista, esimerkiksi Applen tai Samsungin matkapuhelimista tai Adidas –vaatteista yms., vastaus on yksi. Niitä on parempi tilata jostakin Euroopan kaupasta, koska Kiinasta tilatut tällaiset tavarat ovat usein feikkejä. Kiinasta silti on järkevää ostaa halpoja merkkejä.

Toisaalta Kiinassa tuotettavien tavaroiden laatu on kasvanut merkittävästi, ja hyvä esimerkki on kiinalainen DJI –yhtiö, joka tuottaa kuvauskoptereita. Tätä yhtiötä pidetään tällä alalla johtavana koko maailmassa. Myöskin Kiinassa tuotettavien matkapuhelimien suosio on edelleen kasvanut ja herättänyt kiinnostusta eri maissa. Jos kysytään suomalaisilta, mitä he useammin tilaavat nettikaupoista, vastauksina olisi puhelimien kuoria, suojalaseja, vaatteita ja muita kivoja kotitavaroita.

Tässä artikkelissa on listattu 17 kiinalaista nettikauppaa, joista jokainen voi tilata jotain kivaa tai hyödyllistä.

 

1. E-ville.com eli Kiinassa sijaitseva suomalainen verkkokauppa

Suomalaista e-ville.com –kauppaa operoidaan Kiinan Shenzhenistä, ja sitten tavarat myydään ja lähetetään eri maihin. Jos verrata tätä nettikauppaa muihin kiinalaisiin kauppoihin, voi rehellisesti sanoa, että sen hinnat ovat kalliimpia. Mutta ei kannata unohtaa e-ville.comin kahta tärkeää etua. Etu yksi on se, että asiakaspalvelussa puhutaan suomea, ja etu kaksi, että takuuaikana voi palauttaa tavara ilmaisesti Suomen sisällä. Muissa kiinalaisissa verkkokaupoissa on yleensä lähetettävä tavara takaisin Kiinaan omin varoin.

Miksi e-ville.com kannattaa:

 • Siinä on tilattavissa noin 5500 tuotetta;
 • Toimitus on ilmainen, jos ostoksen hinta on yli 30 euroa;
 • Täällä on mukavaa tilata kalliita tavaroita kuten kiinalaisia matkapuhelimia, koska jos joku ongelma ilmestyy, tuote palautetaan helposti Suomen varastoon;
 • Mahdolliset maksutavat – suomalaisia verkkopankkeja ja sitä paitsi PayPal, luottokortit ja Klarna. Osamaksukin on mahdollinen.

 

2. AliExpress tarjoaa jättimäärää tuotteita, sopii nopeisiin ja helppoihin ostoksiin

Aliexpress on sopiva niille, jotka mielellään ostavat erilaista roinaa, sillä kauppa on sitä täynnä. Suomalaiset pyrkivät ostamaan AliExpessista eliktroniikkaa ja vaatteita. Ostotapa on helppo, jopa aloittelija selviää siitä ilman ongelmia. Nettikauppa ei vaadi ostajalta rekisteröintiä. Ostajan on vain laitettava kiinnostava tavara ostoskoriin, sitten aukeaa maksusivu, ja maksaa ostoksia sopivalla maksukeinolla.

Pitää kiinnittää huomiota vielä muutamiin tärkeihin seikkoihin:

 • On parempaa ostaa tavaroita sellaisilta myyjiltä, jotka ovat jo kauan AliExpressilla, ja joilla on hyviä palautteita. Myös kannattaa lukea itse tuotteenkin palautteet. Myöskin myyjästä kertoo paljon ostajien lähettämien kuvien määrä, koska se näyttää, kuinka myyjä on tunnollinen.
 • Kaupassa maksetaan tavallisesti luottokortilla (Visa, Visa Elektron yms).
 • PayPalilla maksaminen ei ole mahdollista tässä verkkokaupassa.

 

3. GearBest on paikka, josta voi ostaa halpaa elektroniikkaa

GearBest on jo tunnettu yhtiö, se perustettiin vuonna 2013. Siitä alkaen se on kovasti kasvanut ja siitä tuli yksi suosituimmista kiinalaisista verkkokaupoista. GearBestin päätavaroita ovat kamerat, kuvauskopterit, erilaiset elektroniiset vimpaimet jne. GearBestissa on mahdollista maksaa PayPalilla, ja sitä suositellaankin. Kauppa on sopiva paikka ostaa edullista elektroniikkaa.

 

4. Banggood tunnetaan runsaan elektroniikan valikoimasta 

Vielä yksi hyvä kiinalainen verkkokauppa on Banggood.com. Ensin siitä ostettiin vain elektroniisia vempaimpia, mutta ajan mittaan sen valikoima on tavallaan laajentunut. Nyt siitä voi tilata vaatteita, koruja, kosmetiikkaa jne.

 • Banggood.comin valikoimasta löytyy noin 150 000 tuotetta;
 • Moneen tavaraan saa ilmainen postitus;
 • Tilattu tavara viedään EU:ssa olevilta varastoista, eikä ostajan tarvitse maksaa tuotteen kallistavia tullimaksuja;

 

5. eBayin avulla myydään koko maailman tavarat (Kiinan myös)

 eBay ei kuitenkaan kuulu kiinalaisiin nettikaupoihin, mutta sieltä löytyy myyjiä, jotka myyvät just sitä kiinalaista tavaraa. Ei ehdottomasti tarvitse tilata tavaroita juuri Kiinasta, jos esimerkiksi USA:sta löytyy jotain sopivaa, kannattaisi tilata siitä. Jos kiinnitetään huomiota Item location – ja Ships to –fraaseihin, ymmärretään, missä konkreettinen tavara nyt on, ja mihin maihin se voi lähettää. On mukavaa, että tavallisesti kiinalaiset ja hongkongilaiset myyjät tarjoavat asiakkaille ilmaisia postikuluja. Maksukeinona sopii vain PayPal. Myöskin eBayn plus on se, että se takaa rahan paluuta ( muistuttaa AliExpressissä olevaa systeemiä).

 

6. Dresslilystä vaatteita ja muotia

Jos joku etsii etsitään hyvää paikkaa tilata vaatteita, Dresslily.com  on sopivin vaihtoehto. Sitä nimitetään Kiinan tunnetuksi vaatenettikaupaksi. Sieltä voi tilata vaatteita sekä miehille että naisille varten. On lisättävä, että postikuluista ei tarvitse maksaa katsomatta sitä, missä maassa olisit. Verkkokaupan valintaan kuuluu:

 1. vaatteita;
 2. laukkuja;
 3. kenkiä;
 4. koruja jne.

Paras maksutapa siinä olisi PayPal, myös Visa -kortit sekä kunnon luottokortit ovat käytettävissä.

 

7. Milanoo on pääosin juhlapukuja tarjoava verkkokauppa.

Milanoo.com sopii erinomaisesti niille, jotka etsivät juhlallisia vaatteita kuten hääpuku tai erinomainen miesten puku. Milanoon puvut aina tuovat mieleen ajatuksia juhlatilaisuudesta. Jos etsitään sellaisia vaatteita, avaa vaan Milanoon nettisivu. Toisaalta on aina parempaa lukea palautteita, ennen kuin tilata sieltä jotain. Vähäisen tuntuu siltä, että vaatteiden ostaminen sekä Kiinasta että muista maista voi tulla hankalasi, on ymmärrettävä siihen liittyvät riskit. Milanoossa suositellaan maksaa PayPalilla. Postikulujen määrä riippuu ostajan valitsemasta tuotteesta.

 

8. DX – vanhin suomalaisten tuntema kiinalainen nettikauppa: totta vai tarua?

Dx.com, on lyhenne nimeltä Dealextremea, jota voidaan suoraan nimittää Suomen kuuluisimmaksi yksittäiseksi kiinalaiseksi nettikaupaksi. Se ei varmasti ole ihmeellistä, koska Dx.com ilmestyi markkinnoille vuonna 2005. On olemassa vielä pari tärkeää faktaa, jotka koskevat DX:iä. Ne ovat seuraavia:

 • Tämä nettikauppa tarjoaa noin 300 000 tuotetta (tsuurin osin elektroniikkaa);
 • Postitus on ilmaista jokaiseen tilaukseen;
 • Nettisivu on saatavilla muutamalla vieraalla kielellä myös suomella;
 • Verkkokaupalla on oma varasto Euroopassa;
 • Suositellaan maksaa PayPalilla tai luottokortilla;

 

9. LightInTheBox ja sen tavaroita

Netistä löytyy kiinalaisia nettikauppoja, jotka perustettiin jo kauan, ja niiden suosio on nyt kasvanut. Sellaisiin nettikauppoihin kuuluu LightInTheBox –kauppa. Se on tunnettu jo 10 vuotta. Jos katsotaan Googlen haun tuloksia, näkyy, että LightInTheBox on hyvin suosittu sivu monien suomalaisten mielestä. Se on tarkoitettu pääosin naisille, koska sen tuotteita ovat kosmetiikka, kauneudenhoitotavarat, vaatteet ja sisistustavarat kotiin ja puutarhaan.

 

10. Mini In The Box on elektroniikkakauppa, joka on saatavilla suomen kielellä

Tämän kaupan nimi viittaa siihen, että se kuuluu LightInTheBox –kauppaan. Niinpä se onkin, koska MiniInTheBox on toisen sisarliike. Niiden valikoimat poikkeavat, sillä MiniInTheBox erikoistuu elektroniikkaan. Sen sivut on saatavilla suomen kielellä, mutta sivujen rakenne sopii kuulemma harrastajalle, mikä eroaa tätä myymälää kovasti Gearbest – tai Banggood –kaupoista.

 

11. FastTech on suosittu kauppa sähkötupakasta kiinnostuneiden keskuudessa

FastTechia monet pitävät sellaisena nettikauppana, joka ei pyri mainostumaan hyökkäävällä tavalla, kuten tekevät muut myymälät. Tämän kaupan nimi viittaa siihen, että sen tuotanto koskee elektroniikan ja erityisesti sähkötupakoiden myyntiä. Oikeastaan FastTechista monet tilaavat eniten juuri sähkötupakkatuotteita. Euroopasta valitettavasti puuttuu FastTechin varasto. Toisaalta sen postitus on aina ilmainen.

 

12. TinyDeal tarjoaa ihanan älypuhelimien valikoiman

Jos etsit netissä nettikauppaa, joka erikoistuu älypuhelimien myyntiin, siis Tinydeal.com olisi just sopiva! Tämä Kiinan verkkokauppa toteuttaa matkapuhelimien ja muun elektroniikan myyntiä. TinyDealilla on tunnettuja varastoja Euroopassa ainakin Saksassa. Sen avulla suomalaiset aina saavat omia ostoksia nopeasti, jos tilaavat jotakin TinyDeal –kaupasta.

 

13. Alibaba.com varmasti on yrittäjän tai tukkuostajan paratiisi

Miksi olemme tätä mieltä? Vastaus on ihan helppo. Alibaba.com sopii parhaitten niille, jotka aikovat ryhtyä yrittäjäksi vaikka nettikaupan omistajaksi tai niille, jotka vain hankkivat tavaroita isoin määrin. Alibaba.comista helposti löytyy kiinalaisia ja muita tukkumyyjiä ja valmistajia, jotka myyvät ison määrän tuotetta. Jos mieluummin ostat vain yhden tai kaksi tavaraa, Alibaba –kaupaan et varmasti ihastu, sillä se sopii vain ihmisille, jotka aina tilaavat paljon tuotteita.

 

14. Wish on älypuhelinsovellus shoppailun faneille

 

Wish –nettisivu ei itse asiassa ole todellinen nettikauppa. Se on älypuhelinsovellus, jonka avulla ostaja tilaa tavaroita, joita hän ei oikeastaan halunnut ostaa. Wish on jonkinlainen sosiaalimedian ja verkkokaupan yhdistelmä. Sieltä tilaaminen on oikein helppoa, ja ehkä tästä syystä ihmiset tilaavat paljon tavaroita sen avulla.

15. Geekbuying taas elektroniikkaa

Geekbuying.com varmasti itse puhuu omista tavaroista, koska sen iskusanat kuulostavat näin: tech addicts. Semmoinen sloogani suoraan viittaa, mihin kohderyhmään tämä verkkokauppa suunnistaa. Geekbying päätavara on elektroniikkaa. Vaikka tavaroiden valinta on todella suuri, se ei tarkoita, että kaupasta puuttuu miinuksia. Valitettavasti on vaikeaa selvitä, miten tätä sivua käytetään. Geekbuying varastot sijaitsevat sekä Kiinassa että Espanjassa. Postikulut ovat pääosin ilmaisia, mutta siitä ei kerrottu suoraan, ja se eroaa tätä kauppaa esimerkiksi Gearbest –kaupasta.

 

16. Sammydressista tilataan vaatteita, koruja, kosmetiikkaa

Sammydress.com on vielä yksi nettikauppa, joka erikoistuu vaatteiden, kodin sisustustavaroden, kosmetiikan ja korujen myyntiin. Monien arvostelujen mukaan ei tosin kannata  tilata sieltä mitään iholle levitettävää. Postikulut ovat jokaisessa tilauksessa erihintaisia, ja niiden määrä riippuu tavaroiden koosta. Maksukeinona käytetään PayPalia.

 

17. Tomtopissa on isoja valikoimia ja varastoja koko maailmassa

Tomtop –päänettisivun katsauksesta voi päättää, että se erikoistuu nimittäin elektroniikkaan, vaikka sivun vasemmalta löytyy paljon muutamia tuoteryhmiä. On merkittävää, että Tomtopilla on varastoja niissä maissa kuten Venäjä, Amerikka ja pari maata Euroopassa. Sopivin maksutapa taas on kaikille tuttu PayPal.

 

Pari ohjetta ihmisille, jotka aikovat tilata jotakin kiinalaisista nettikaupoista

Nyt olet tutustunut tunnetuimpiin Kiinan nettikauppoihin. On selvää, että ensimmäiset kolme kauppaa ovat tunnetuimpia koko maailmassa, mutta muitakin kauppoja ei kannata unohtaa. Niistä myöskin voi tilata jotakin mielenkiintoista. Alla on johtopäätoksiä maksuista:

 • Maksutavaksi melkein aina sopii PayPal. Vaikka joskus on saatavilla muita vaihtoehtoja, vain PayPalin tapauksessa aina voi olla varma, että kaikki onnistuu!
 • Jos puhutaan AliExpressista, siinä myöskin käytetään usein Visa Electronia tai muita luottokortteja, koska niitä pidetään turvallisina. AliExpressin tapauksessa rahansiirrot toteutetaan Alipay –maksujärjestelmällä. On tärkeätä, että myyjä saa rahaa vain kun ostaja sanoo, että kaikki on OK (tästä voi lukea enemmän AliExpressin sivuilta).
 • Koska E-ville.com on suomalainen verkkokauppa, sille maksutavaksi sopii kaikki Suomessa käytettäviä turvallisia maksutapoja.

 

Pari sanaa tullimaksuista

Kuten kaikki tietävät, Kiina ei kuulu Euroopan maihin, ja tästä syystä kun jokin tavara saappuu Suomeen, se tulee ensin Suomen tulliin. Joskus pitää maksaa ALV, mutta kiinnitä huomita seuraavaan – jos tavaran hinta on vähemmän kuin 22 €, siitä ei tarvitse maksaa tullimaksuja tai lisäkuluja. Esimerkiksi tavarat, jotka kuuluvat tietokonekategoriaan, eivät vaadi tullimaksuja, vaan ALV. Sellainen tilanne koskee esimerkiksi matkapuhelimia ja tabletteja. Ei saa unohtaa, että jos joku tilaa ostoksia kiinalaisesta nettikaupasta, ja tavara tulee Euroopassa olevasta varastosta, siitä ei tarvitse maksaa tullimaksuja.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *